Άρθρο Localit 11 Νοεμβρίου, 2024

Κέα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του παλιού ΧΑΔΑ του νησιού

Οι εργασίες αποκατάστασης του παλιού ΧΑΔΑ στα Χάλαρα έχουν πλέον ολοκληρωθεί, όπως ενημερώνει ο Δήμος Κέας.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για το Δήμο μας, το οποίο σηματοδοτεί το τέλος μια εποχής κακών πρακτικών, πρακτικών που στοίχισαν στο Δήμο αλλά και στη χώρα μας. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ελλάδα επιβαρύνθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με πρόστιμα λόγω της παράνομης και ανεξέλεγκτης λειτουργίας των ΧΑΔΑ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η μελέτη ολοκληρώθηκε και ωρίμασε σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμος.

«Το έργο ήταν αρκετά απαιτητικό και περιελάμβανε πληθώρα εργασιών, όπως χωματουργικές εργασίες, συλλογή και μετακίνηση των απορριμμάτων, κατασκευή τάφρου για τα όμβρια ύδατα, εξυγίανση του εδάφους, διάστρωση και συμπίεση απορριμμάτων, δημιουργία ενιαίων κλίσεων και καθαρισμός της κοντινής στο ΧΑΔΑ περιοχής από απορρίμματα», περιγράφει και συνεχίζει ότι πάνω από το διαμορφωμένο πια ανάγλυφο, έγιναν εργασίες κάλυψης πολλών στρώσεων συνολικού πάχους 1,5 μ. Επιπλέον, έγιναν εργασίες διαχείρισης ομβρίων υδάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας.

 Για την ολοκλήρωση του έργου ο χώρος περιφράχθηκε επαρκώς, ώστε να αποφεύγεται η ανεξέλεγκτη είσοδος ανθρώπων ή ζώων και η ρίψη απορριμμάτων. Τέλος, αντικαταστάθηκαν οι 2 μη λειτουργικές δεξαμενές νερού που θα χρησιμεύσουν στην αντιπυρική προστασία και τη μεταφροντίδα του χώρου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…