Άρθρο Localit 24 Φεβρουαρίου, 2022

Κατερίνη: Επιτάχυνση εργασιών στο υπό ανέγερση Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου

Στην Κατερίνη, με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι προγραμματισμένες εργασίες στο υπό κατασκευή Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την τρέχουσα περίοδο, οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται στις απαραίτητες υποδομές για την εγκατάσταση του εξοπλισμού σκηνής θεάτρου και τους μηχανισμούς κίνησης, συστημάτων, κατασκευών κ.α. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τρέχουσες τεχνολογίες και καινοτομίες εστιάζονται στις υποδομές του θεατρικού, ειδικού φωτισμού και των οπτικοακουστικών συστημάτων του κτιρίου. Αυτή την εβδομάδα  όπως ενημερώνει ο Δήμος Κατερίνης ξεκίνησε και η κατασκευή – δημιουργία και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

 «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου  το πολιτιστικό κέντρο να αποδοθεί επιτέλους στους δημότες, στους ανθρώπους του πολιτισμού του τόπου. Αφού προχωρήσαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη χρηματοδότηση ολοκλήρωσης της ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου, που δεν είχαν προβλεφθεί από την προηγούμενη διοίκηση (κατά την πράξη ένταξης του έργου) παρακολουθούμε στενά τις παρεμβάσεις, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί βάσει του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης που έχει τεθεί» δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κ. Κουκοδήμος, που πραγματοποίησε αυτοψία στο υπό ανέγερση κτίριο.

Σημειώνεται, ότι, όλες οι απαιτούμενες κτιριακές υποδομές για την αδειοδότηση των  χρήσεών του: Θεάτρου, Μουσικών εκδηλώσεων, Χορωδιών, Λυρικής σκηνής, Χορού, Εκδηλώσεων λόγου και Συνεδρίων, υλοποιούνται μέσω της συμπληρωματικής σύμβασης των εργασιών, ύψους 1.786.289,63 (με Φ.Π.Α.), που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους. Χωρίς αυτή την σύμβαση δεν θα μπορούσε το κτίριο να αδειοδοτηθεί για τη χρήση για την οποία προβλέπεται και θα  αφορούσε ουσιαστικά μια συνηθισμένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και όχι ένα έργο σύμφωνο με τον τίτλο του: «Ανέγερση Θεάτρου και Χώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κατερίνης».

Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι, για το υποέργο 1 με τίτλο: «Προμήθεια και τοποθέτηση του τεχνολογικού εξοπλισμού και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σκηνής θεάτρου» προϋπολογισμού: έργου ύψους 1.105.088 ευρώ, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης (Άξονας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» – («Ελλάδα 1821 – Ελλάδα 2021») και αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό της σκηνής και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, ενώ δεν περιλαμβανόταν στην αρχική σύμβαση. Για το συγκεκριμένο υποέργο, αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και ακολούθως η δημοπράτησή του.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…