Άρθρο Localit 05 Ιουνίου, 2024

Κατερίνη: Ξεκίνησε η ψηφιοποίηση 60.000 αρχείων της πολεοδομίας του Δήμου

Η ψηφιοποίηση 60.000 περίπου δημοτικών αρχείων που σχετίζονται με την πολεοδομία, ξεκίνησε στον Δήμο Κατερίνης. Στόχος- όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του- είναι η διευκόλυνση των αρμοδίων υπαλλήλων, η άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση μηχανικών και πολιτών καθώς επίσης και η συγκέντρωση και φύλαξη όλων των φακέλων (που περιέχουν χάρτινα αρχεία) σε έναν χώρο.

Παράλληλα σημειώνει ότι, “με την ψηφιοποίηση των αρχείων θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες φακέλων οικοδομικών αδειών που μέχρι πρότινος χάνονταν, με αποτέλεσμα να πληρώνουν οι πολίτες από 2.000 ευρώ έως και 4.000 ευρώ, προκειμένου να δημιουργηθούν νέοι φάκελοι”.

“Ένα όνειρο δεκαετιών του Δήμου μας γίνεται πραγματικότητα και μάλιστα μέσα στους πρώτους πέντε μήνες λειτουργίας της νέας Δημοτικής Αρχής. Σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Υπηρεσίας Δόμησης, Παναγιώτη Ιορδανίδη, ξεκινήσαμε με τα αρχεία της πολεοδομίας, επειδή χρησιμοποιούνται περισσότερο. Στη συνέχεια, και εφόσον κυκλοφορήσουν ανάλογα χρηματοδοτικά προγράμματα, θα επιδιώξουμε να ψηφιοποιήσουμε τα αρχεία όλων των υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης (αρχεία Δημοτολογίου, ΚΕΠ, Τεχνικών Υπηρεσιών κ.ά.α”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανέστης Μυστρίδης.

“Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφιοποίησης, τότε με ένα κλικ στον υπολογιστή του αρμοδίου υπαλλήλου θα εμφανίζονται όλα τα στοιχεία της οικοδομικής άδειας. Επίσης, δεν θα υπάρχει και ο κίνδυνος φθοράς ενός εγγράφου λόγω υγρασίας κλπ”, επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης, Παναγιώτης Ιορδανίδης.

Τέλος ο Δήμος ενημερώνει ότι για την ψηφιοποίηση, εγκαταστάθηκαν επαγγελματίες χειριστές υπολογιστών, προγραμμάτων και σαρωτών, ώστε τα αρχεία που ψηφιοποιούνται να είναι περισσότερο χρήσιμα και λειτουργικά. “Η ψηφιοποίηση των εγγράφων δεν περιλαμβάνει μόνο το σάρωμά τους, αλλά και την εύκολη κατηγοριοποίησή τους, βάσει λέξεων – κλειδιών, ώστε να διασφαλίζεται η γρήγορη ανάκτηση της ζητούμενης πληροφορίας”.

Η νέα ψηφιοποίηση γίνεται μέσα από πρόγραμμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος Κατερίνης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…