Άρθρο Localit 16 Ιανουαρίου, 2024

Κατερίνη: Τη μετεγκατάσταση του ΚΕΠ στο Δημαρχείο αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Τη μετεγκατάσταση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ 0253) του Δήμου Κατερίνης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15/1/2024.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανέστης Μυστρίδης. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης θα υποβληθεί στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη σχετική έγκριση.

«Η επιστροφή του ΚΕΠ στο ισόγειο του Δημαρχείου ήταν αίτημα πολλών δημοτών, αποτέλεσε όμως και διακηρυγμένη δέσμευση του Δημάρχου, Γιάννη Ντούμου, προς τους δημότες, προτού αναλάβει δημαρχιακά καθήκοντα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο δήμαρχος, «για ενάμισι χρόνο πριν από τις εκλογές, πολλοί δημότες μου έθεταν το ζήτημα αυτό και ζητούσαν την επιστροφή των ΚΕΠ στο Δημαρχείο. Στις προεκλογικές μου ομιλίες είχα δεσμευτεί ότι εφόσον εκλεγώ, θα μεταφέρω ξανά τα ΚΕΠ εκεί που ήταν, δηλαδή στο Δημαρχείο αλλά και στην πρώην Νομαρχία. Έτσι, με τη σημερινή μας απόφαση ικανοποιείται ένα αίτημα των δημοτών, υλοποιείται μια προεκλογική μας δέσμευση προς τους δημότες και το ΚΕΠ επιστρέφει στη φυσική του θέση».

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφερόμενος αναλυτικά στα πλεονεκτήματα που θα έχει η επιστροφή του ΚΕΠ, στον ίδιο χώρο που ήταν έως τον Φεβρουάριο του 2021, ανέφερε τα εξής:

  • Οικονομικό όφελος, αφού εξοικονομούνται πόροι του Δημοσίου οι οποίοι εξασφαλίζονται από τους πολίτες.
  • Εξυπηρέτηση των δημοτών, αφού ο χώρος διασφαλίζει ικανοποιητικές συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες.
  • Εξασφάλιση πρόσβασης σε όλους αφού το Δημαρχείο έχει δύο μεγάλους υπόγειους χώρους στάθμευσης. Εξασφάλιση όμως πρόσβασης και σε δημότες ΑμεΑ.
  • Το Δημαρχείο εξασφαλίζει και στο ΚΕΠ τις απαραίτητες σύγχρονες και ασφαλείς ψηφιακές υποδομές καθώς και υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο, ζητήματα ιδιαίτερα σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία εφαρμογών του ΚΕΠ.
  • Εκσυγχρονισμός ιδιόκτητων χώρων και αναβάθμισή τους. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Τέλος όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος, Ανέστης Μυστρίδης, στόχος του δημάρχου και της νέας Δημοτικής Αρχής είναι και η δημιουργία παραρτήματος ΚΕΠ στο ισόγειο του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας, εκεί δηλαδή που κάποτε στεγάζονταν το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (0340 ΚΕΠ), το οποίο είχε συμπτυχθεί με το 0253 ΚΕΠ. Πρόσθεσε δε ότι με έγγραφό της η Αντιπεριφέρεια παραχωρεί τον συγκεκριμένο χώρο και ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Συνάντηση δημάρχου με τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

Το αίτημα των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιβαλλοντικές δράσεις και φεστιβάλ χρωμάτων/MARE NOSTRUM στη Βάρκιζα

Mια Κυριακή γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με ένα φεστιβάλ χρωμάτων, έρχονται στο…