Άρθρο Localit 24 Μαΐου, 2024

Κατερίνη: Ο Δήμος προωθεί το έργο για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών

Για την  προώθηση του έργου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης ακτών, τις αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων στην Κατερίνη και την  επανεγκατάσταση υποδομών για εξυπηρέτηση λουομένων στις ακτές ενόψει της τουριστικής περιόδου, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου, ο δήμαρχος Ιωάννης Ντούμου, έπειτα από ερωτήσεις που κατατέθηκαν.

Ως προς τις εξελίξεις σχετικά με το έργο αντιμετώπισης της διάβρωσης ακτών, ο κ. Ντούμος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο  ότι, “ολοκληρώνονται οι συμπληρωματικές μελέτες και στη συνέχεια θα γίνει νέος διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου, δεδομένου ότι ο Δήμος σε συνεννόηση με την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε στη διάλυση της σύμβασης με τον προηγούμενο εργολάβο”, όπως αναφέρει στη ανακοίνωση του ο Δήμος και προσθέτει ότι: «Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι τα χρήματα που είχαν αρχικά εξασφαλιστεί ήταν περίπου 1.150.000 ευρώ για την κατασκευή των βραχιόνων. Ωστόσο, όπως είπε, επειδή τα δεδομένα έχουν αλλάξει λόγω κλιματικής αλλαγής, δηλαδή έχει διαπιστωθεί ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχει ανεβεί κατά 10 περίπου πόντους η στάθμη της θάλασσας, θα χρειαστεί να γίνουν συμπληρωματικά έργα και επομένως θα αυξηθεί και ο προϋπολογισμός του έργου. Διευκρίνισε δε ότι θα μειωθούν τα ανοίγματα, θα επεκταθούν και θα ανυψωθούν οι κυματοθραύστες κατά ένα μέτρο τουλάχιστον».

Ως προς το έργο αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων στην Κατερίνη για τη δημιουργία αστικού πρασίνου, ο κ. Ντούμος, διαβεβαίωσε ότι οι εργασίες δεν σταμάτησαν και ότι τα συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται.  Παράλληλα, ανέφερε ότι προέκυψε κάποιο πρόβλημα στην ομαλή ροή χρηματοδότησης, το οποίο αναμένεται σύντομα να αποκατασταθεί οπότε και θα ενταθούν οι εργασίες.

Τέλος, ως προς την επανατοποθέτηση και λειτουργία χημικών τουαλετών, αποδυτηρίων λουομένων, ντουζιέρων καθώς και seatrac (δηλαδή των συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα), ο δήμαρχος ανέφερε ότι είχαν – όπως κάθε χειμώνα – αποσυρθεί και τώρα επανατοποθετούνται. Επίσης, είπε ότι θα ενοικιαστούν έξι θέσεις τουαλετών – μία εκ των οποίων ΑμεΑ- για όλη την περίοδο, ενώ ως προς την τιμή, ανέφερε ότι ενώ η αρχική  ήταν στα 29.000 ευρώ, τελικά ο Δήμος Κατερίνης έκλεισε την υπόθεση στα 15.000 ευρώ.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…