Άρθρο Localit 02 Ιουνίου, 2022

Δ. Κατερίνης: Εξώδικα σε 14 ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για καθυστέρηση απόδοσης εισπραχθέντων δημοτικών τελών

Στην αποστολή εξωδίκων, σε 14 ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, για καθυστέρηση απόδοσης εισπραχθέντων δημοτικών τελών, προχώρησε ο Δήμος Κατερίνης.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννης Νταντάμης, ο Δήμος Κατερίνης είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε νόμιμo μέσο για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα από τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Νταντάμης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο (κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η αυτοδιοίκηση –και ειδικά ο Δήμος Κατερίνης- από την «απροθυμία» των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας να καταβάλουν στους δήμους τα εισπραχθέντα μέσω των λογαριασμών τους, δημοτικά τέλη.

«Οι δημότες πληρώνουν δημοτικά τέλη και οι ιδιώτες πάροχοι κωλυσιεργούν να τα αποδώσουν στους Δήμους, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα», είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η υπηρεσία του με εξώδικο προειδοποίησε τους ιδιώτες παρόχους για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκκαθάρισης των λογαριασμών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες μέρες να ανταποκριθούν εισρέοντας στα ταμεία του Δήμου περίπου 800.000 ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κατερίνης, αναφέρεται επίσης ότι το ζήτημα, απασχολεί και την ΚΕΔΕ, καθώς υπολογίζεται σε 100.000.000 ευρώ το ύψος του ποσού που έχουν εισπράξει ως δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών ρεύματος, αλλά δεν έχουν αποδώσει ακόμη στους δήμους της χώρας.

«Μόλις πριν λίγες μέρες, επιδόθηκε και δεύτερο εξώδικο σε 14 ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο ώστε να αποδώσουν στο Δήμο μας το ποσό που του αναλογεί» είπε ο κ. Νταντάμης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο αν υπάρξει πολιτική βούληση.

«Ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, κάνει προσπάθειες, αλλά αν η μη απόδοση των δημοτικών τελών στους δήμους από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, δεν θεωρηθεί “υπεξαίρεση”, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται εις βάρος των τοπικών κοινωνιών και της αυτοδιοίκησης», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πυροσβεστική: Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Θάσο

Συνολικά 61 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα, οι περισσότερες από τις οποίες,…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θάσος: Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο νησί

Ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στη Θάσο, σε μια προσπάθεια να…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Απ. Τζιτζικώστας έπειτα από ατύχημα

 Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με επιτυχία το χειρουργείο, στο οποίο υποβλήθηκε εσπευσμένα χθες το…