Άρθρο Localit 02 Ιουνίου, 2022

Δ. Κατερίνης: Εξώδικα σε 14 ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για καθυστέρηση απόδοσης εισπραχθέντων δημοτικών τελών

Στην αποστολή εξωδίκων, σε 14 ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, για καθυστέρηση απόδοσης εισπραχθέντων δημοτικών τελών, προχώρησε ο Δήμος Κατερίνης.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννης Νταντάμης, ο Δήμος Κατερίνης είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε νόμιμo μέσο για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα από τους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Νταντάμης, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο (κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η αυτοδιοίκηση –και ειδικά ο Δήμος Κατερίνης- από την «απροθυμία» των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας να καταβάλουν στους δήμους τα εισπραχθέντα μέσω των λογαριασμών τους, δημοτικά τέλη.

«Οι δημότες πληρώνουν δημοτικά τέλη και οι ιδιώτες πάροχοι κωλυσιεργούν να τα αποδώσουν στους Δήμους, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα», είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η υπηρεσία του με εξώδικο προειδοποίησε τους ιδιώτες παρόχους για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκκαθάρισης των λογαριασμών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες μέρες να ανταποκριθούν εισρέοντας στα ταμεία του Δήμου περίπου 800.000 ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κατερίνης, αναφέρεται επίσης ότι το ζήτημα, απασχολεί και την ΚΕΔΕ, καθώς υπολογίζεται σε 100.000.000 ευρώ το ύψος του ποσού που έχουν εισπράξει ως δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών ρεύματος, αλλά δεν έχουν αποδώσει ακόμη στους δήμους της χώρας.

«Μόλις πριν λίγες μέρες, επιδόθηκε και δεύτερο εξώδικο σε 14 ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο ώστε να αποδώσουν στο Δήμο μας το ποσό που του αναλογεί» είπε ο κ. Νταντάμης, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο αν υπάρξει πολιτική βούληση.

«Ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, κάνει προσπάθειες, αλλά αν η μη απόδοση των δημοτικών τελών στους δήμους από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, δεν θεωρηθεί “υπεξαίρεση”, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται εις βάρος των τοπικών κοινωνιών και της αυτοδιοίκησης», είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (24/9) σε Δήμους της Αττικής λόγω διεξαγωγής αγώνων δρόμου

Στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε αρκετούς δρόμους της Αττικής θα προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία την…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η κοινωνική επανένταξη των αστέγων το θέμα ημερίδας του ΚΥΑΔΑ για τις δράσεις  Street Work

Το έργο που επιτελούν οι ομάδες επιτόπιας παρέμβασης (street work), του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενισχύεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου

Τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση και την ενίσχυση της λειτουργίας μια σημαντικής κοινωνικής δομής εξασφάλισε…