Άρθρο Localit 12 Ιανουαρίου, 2022

Κατερίνη: Σε λειτουργία δύο νέα τμήματα βρεφικής φροντίδας

Δύο νέα τμήματα βρεφικής φροντίδας με 12 θέσεις βρεφών στον 1ο Παιδικό Σταθμό (Ιάσωνος & Ιερομονάχου) και 11 θέσεις βρεφών στον 3ο Παιδικό Σταθμό (Αγ. Αντωνίου-Σβορώνος),δημιουργήθηκαν από τον Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης και τέθηκαν ήδη σε λειτουργία, όπως ενημερώνει ο Δήμος της περιοχής.

Είχαν προηγηθεί παρεμβάσεις ανακαίνισης – επισκευής, διαμόρφωσης & προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισµού ύψους 75.000 ευρώ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει το Π.Δ. 99/2017, με επιχορήγηση από πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης).

Παράλληλα, το πέρας των εργασιών σηματοδότησε και την εξασφάλιση οριστικής αδειοδότησης των συγκεκριμένων παιδικών σταθμών, που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν με προσωρινή άδεια.

«Στηρίζουμε έμπρακτα το θεσμό της προσχολικής αγωγής. Είμαστε δίπλα στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών μας. Στόχος μας είναι οι παιδικοί μας σταθμοί να λειτουργούν σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές» σημείωσε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Γιώργο Τσιαλό και τον Αντιδήμαρχο Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας Γιώργο Κυριακίδη επισκέφτηκε τους συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις άρτιες, λειτουργικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του, ο κος Τσιαλός διευκρίνισε, ότι, στις προτεραιότητες του Οργανισμού είναι η ίδρυση βρεφικών τμημάτων με την τήρηση όλων των απαιτούμενων προδιαγραφών, να επεκταθεί και σε άλλους παιδικούς σταθμούς με στόχο, όπως είπε «να διευκολύνουμε τους εργαζόμενους γονείς και η φιλοξενία – το δημιουργικό παιχνίδι των παιδιών μας, να παρέχεται με ασφάλεια και φροντίδα».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…