Άρθρο Localit 11 Φεβρουαρίου, 2017

Κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση για τους συμβασιούχους (ν/σχ)

Κατατέθηκε στη Βουλή η πολυαναμενόμενη διάταξη για την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας, όσων  συμβασιούχων παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τι 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη «ρύθμιση Βερναρδάκη», καθώς και όλων όσων απασχολούνται  με ατομικές συμβάσεις έργου ή παροχής υπηρεσιών  στην καθαριότητα των κτιρίων όλων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των νομικών προσώπων υπουργείων, νοσοκομείων κ.λπ.

Η ρύθμιση κατατέθηκε  την Παρασκευή το βράδυ στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων και Ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυσνης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Με τη προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης  αναμένεται να καλυφθεί το κενό που υπήρχε και το οποίο δεν επέτρεπε να προχωρήσει η καταβολή μισθοδοσίας στους συμβασιούχους καθαριότητας των δήμων, οι συμβάσεις των οποίων έχει παραταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου, καθώς  η θέσπισή της διασφαλίζει την απρόσκοπτη και ομαλή ροή στην καταβολή δαπανών για τους συμβασιούχους. Ειδικά για τους δήμους  προβλέπεται ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας στον τομέα της καθαριότητας θα καταβάλλονται κατά προτεραιότητα από τα σχετικά ανταποδοτικά τέλη. Σε περίπτωση όμως που οι πόροι αυτοί δεν επαρκούν, οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τις δαπάνες μισθοδοσίας από κάθε είδους έσοδα.

Αναλυτικά το νομοσχέδιο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…