Άρθρο Localit 17 Δεκεμβρίου, 2019

Κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και υπερ της συνέχισης του “Φιλόδημου” η ΕΔΕΥΑ

Κατά της ιδιωτικοποίησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης και υπέρ της συνέχισης  του προγράμματος «Φιλόδημος» τάχθηκε ο πρόεδρος  Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) και δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης σε συνέντευξη Τύπου χθες στη Λάρισα που έγινε στο πλαίσιο της 30ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της, που ξεκινά σήμερα.Ειδικότερα αναφερόμενος ο κ. Μαρινάκης στις φωνές για ιδιωτικοποιήση των ΔΕΥΑ σημείωσε με νόημα ότι «θέλουν την διαχείριση, δηλαδή το φιλέτο. Αλλά όπου εφαρμόστηκε το μοντέλο απέτυχε. Οι Δ.Ε.Υ. Α. είναι θωρακισμένες και εργάζονται για το περιβάλλον αντιμετωπίζοντας τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής». Τόνισε δε ότι  οι ΔΕΥΑ θέλουν την συνέχιση του προγράμματος «Φιλόδημος» το οποίο βοήθησε σημαντικά μικρές δημοτικές επιχειρήσεις.

H 30η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης που εκπροσωπεί 120 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας, πραγματοποιείται στην Λάρισα, την έδρα της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., στο κτήριο της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας ,σήμερα Τρίτη 17 Δεκεμβρίου με την οργανωτική υποστήριξη της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας.

Η Γενική Συνέλευση  της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. η οποία φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυσή της το 1989 από το δήμαρχο Λαρισαίων τον αείμνηστο Αριστείδη Λαμπρούλη, είναι εκλογοαπολογιστική, αφού θα εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την νέα Ελεγκτική Επιτροπή της Ένωσης για την επόμενη τετραετία. Στη συνέλευση συμμετέχουν 300 περίπου εκπρόσωποι από τις Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας (δήμαρχοι και πρόεδροι Δ.Ε.Υ.Α., καθώς και μέλη των Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α. και στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες των επιχειρήσεων).

Χθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των επιστημονικών Επιτροπών της Ένωσης (Οικονομικής, Τεχνικής, ΕΣΠΑ & Περιβάλλοντος) στην οποία πήραν μέρος, κυρίως, υπηρεσιακοί παράγοντες των Δ.Ε.Υ.Α. και συζήτησαν θέματα που συνδέονται με την λειτουργία και τα έργα των Δ.Ε.Υ.Α. όπως ενεργειακά ζητήματα και ζητήματα κοστολόγησης-τιμολόγησης του νερού. Στην συνεδρίαση πήραν μέρος με εισηγήσεις για την κοστολόγηση και τιμολόγηση του νερού στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Επίσης, παρουσιάστηκε το έργο και οι δραστηριότητες της Δ.Ε.Υ.Α. Λάρισας.

Σήμερα στη Γενική Συνέλευσης ο κ.  Μαρινάκης θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα, ενώ θα αναφερθεί στη θεσμική αναβάθμισή της, στο νέο θεσμικό πλαίσιο των Δ.Ε.Υ.Α. που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο του 2017 και το οποίο βελτιώνει και εκσυγχρονίζει την λειτουργία των επιχειρήσεων , στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για την ποιότητα νερού και την συγκριτική αξιολόγηση των Δ.Ε.Υ.Α. που ανέπτυξε η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. με ίδιους πόρους και στις επενδυτικές ανάγκες των Δ.Ε.Υ.Α. Ο αντιπρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για το επόμενο διάστημα δίνοντας έμφαση στις προοπτικές και το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α. Θα ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

Στη Γ.Σ. έχουν προσκληθεί εκτός από τους εκπροσώπους τοπικών φορέων, η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, καθώς και οι πρόεδροι των Οργανισμών ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Ε.ΥΔ.ΑΠ. και Ε.Υ.Α.Θ.).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…