Άρθρο Localit 10 Απριλίου, 2024

«Καν’ το Σωστά»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας στον Βύρωνα

Διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας με τίτλο «Καν’ το Σωστά», διοργάνωσε στις 4&5 Απριλίου, ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μαθήτριες/τες της Β΄ Λυκείου των σχολείων του Βύρωνα και είχε ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, μέσα από τη θεωρητική εκπαίδευση αλλά και την πρακτική – βιωματική δράση στο θέμα της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς.

Η εφαρμογή του προγράμματος έγινε με προβολή παρουσίασης με την μέθοδο coaching και την προβολή videos τα οποία δίνουν στους μαθητές τροφή για σκέψη και εποικοδομητική συζήτηση. Επιπλέον, ο εξελιγμένος εξοπλισμός με προσομοιωτές πρόσκρουσης και ανατροπής αυτοκινήτου έδωσε την δυνατότητα στους μαθητές, να βιώσουν και να αξιολογήσουν τους κινδύνους, που προκαλούν τα τροχαία ατυχήματα.

Το πρόγραμμα, το οποίο  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Λυκείου Βύρωνα καθώς και στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Συνάντηση δημάρχου με τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

Το αίτημα των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιβαλλοντικές δράσεις και φεστιβάλ χρωμάτων/MARE NOSTRUM στη Βάρκιζα

Mια Κυριακή γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με ένα φεστιβάλ χρωμάτων, έρχονται στο…