Άρθρο Localit 25 Οκτωβρίου, 2021

Κάλεσμα Πελετίδη στους κατοίκους της Πάτρας να απογραφούν

Κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Πάτρας. να συμμετέχουν στην απογραφή του πληθυσμού που θα γίνει τους επόμενους δύο μήνες, απηύθυνε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, τονίζοντας ότι με τη συμμετοχή όλων μας στην καθοριστική αυτή διαδικασία, δίνουμε στην πόλη μας τη δυνατότητα να διεκδικήσει τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που της αναλογούν.

Στη συνέντευξη συμμετείχε ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Στατικής Αχαΐας (ΕΛΣΤΑΤ),  Νικόλαος Μουρτζούχος, ο οποίος  παρέδωσε συμβολικά στον κ. Δήμαρχο τον φάκελο απογραφής που θα διανεμηθεί από 1η έως 15 Νοεμβρίου σε όλες τις κατοικίες και τα κτίσματα της πόλης. Στον φάκελο αυτό θα υπάρχει έντυπο με τον μοναδικό κωδικό που θα αντιστοιχεί και σε κάθε σπίτι και με τον οποίο θα μπορούμε ηλεκτρονικά να υποβάλλουμε τα στοιχεία μας και να απογραφόμαστε.

Όπως εξήγησε ο κ. Μουρτζούχος, έχει προηγηθεί η καταγραφή όλων των κατοικιών και κτιρίων της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας και μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των φακέλων με τον κωδικό και τις οδηγίες ηλεκτρονικής απογραφής. Τον Δεκέμβριο θα ακολουθήσει η επίσκεψη απογραφέων  στις κατοικίες που δεν θα έχουν απογραφεί ηλεκτρονικά.

«Η απογραφή πληθυσμού αφορά την πόλη μας», τόνισε ο  Δήμαρχος, «αφορά το καθένα μας ξεχωριστά γιατί συγκεντρώνονται στοιχεία τα οποία  θα χρησιμοποιήσουμε ως Δήμος για να σχεδιάσουμε έργα (π.χ. κατασκευή και διάνοιξη δρόμων, ύδρευση, αποχέτευση, κ.λπ.). Είναι σημαντικά επίσης τα στοιχεία για τους σχεδιασμούς που αφορούν στην υγεία, στην παιδεία, στα σχολεία (π.χ. πόσα σχολεία πρέπει ακόμη να έχουμε). Όλα αυτά, και πολλά ακόμη, θα βγουν με βάση τα πληθυσμιακά δεδομένα που θα έχουμε. Ένα επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει όλοι να γνωρίζουν, είναι ότι η χρηματοδότηση του Δήμου γίνεται με βάση τον πληθυσμό του. Γι’ αυτό πρέπει να απογραφούμε όλοι και οι δημότες, αλλά και όσοι διαμένουν αυτό το διάστημα στην Πάτρα όπως για παράδειγμα οι φοιτητές. Όποιος δεν απογραφεί στερεί από το Δήμο χρηματοδοτήσεις για έργα στην πόλη μας. Εμείς, ως Δήμος θα ενισχύσουμε το έργο της απογραφής πληθυσμού με κάθε δυνατό τρόπο για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την πόλη μας».

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…