Άρθρο Localit 21 Μαΐου, 2024

Καλαμάτα: Δημόσια διαβούλευση για την Ο.Χ.Ε. Ταϋγέτου στην Αλαγονία

Εκδήλωση με αντικείμενο την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για τον Ταΰγετο, διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, την Πέμπτη 23  Μαΐου στις 12:00 , (Αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος Αλαγονίας), καλώντας κατοίκους και φορείς να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Η εφαρμογή της ΟΧΕ στον Ορεινό Όγκο Ταϋγέτου εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» 2021-2027 και γενικός στόχος της είναι η συνολική αναβάθμιση του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου και η αναστροφή του φαινομένου της εγκατάλειψης  μέσα από την  αξιοποίηση των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Στους άξονες παρεμβάσεων και δράσεων περιλαμβάνεται η ενδυνάμωση της παραγωγικής ικανότητας στην αγροδιατροφή και τουρισμό, με βάση την εξωστρέφεια, τη δικτύωση και την ενσωμάτωση καινοτομίας, η διασφάλιση των κατάλληλων υποδομών προστασίας και ανάδειξης του οικολογικού και πολιτιστικού πλούτου, η ενίσχυση της κοινωνικοοικονομικής συνοχής και της υποστήριξης της καθημερινότητας των ανθρώπων.

Ο Δήμος Καλαμάτας υπενθυμίζει ότι, όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέτει και διαδικτυακά τις προτάσεις του στην πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης για την ΟΧΕ Ταϋγέτου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://oxe-taygetoy.espa2127.gr/

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…