Άρθρο Localit 06 Σεπτεμβρίου, 2023

Κακοκαιρία Daniel: Απεγκλωβισμοί πολιτών από χωριά του Δομοκού – Προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο

Συνεχίζει να ανεβαίνει η στάθμη του νερού μέσα στα χωριά του κάμπου του Δομοκού της Φθιώτιδας, ενώ την ίδια στιγμή ο ένας μετά τον άλλον οι άξονες του επαρχιακού δικτύου κλείνουν καθώς δεν αντέχουν την πίεση των νερών.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός με βάρκες και φορτωτές τεσσάρων ατόμων από τον οικισμό Πετρίλια που κρίθηκε ότι έπρεπε να φύγουν από τον οικισμό ενώ στο χωριό Σοφιάδα αν και διατάχθηκε η εκκένωσή του, περισσότερα από 120 άτομα παραμένουν μέσα στο χωριό, αλλά σε ψηλά σημεία, δηλαδή στον 1ο όροφο των σπιτιών τους και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα «δεν θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους και είναι ασφαλείς. Εμείς έχουμε σε ετοιμότητα τον μηχανισμό αλλά και λεωφορεία και αν κριθεί ότι θέλουν μετακίνηση θα παρέμβουμε αμέσως».

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η βροχόπτωση η οποία συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση είναι πρωτόγνωρη για την περιοχή, τα νερά μέσα στο χωριό στην Σοφιάδα και στα Πετρίλια σε ορισμένα σημεία ξεπερνούν και τα δύο μέτρα και μάλιστα ακόμα και βαριά γεωργικά μηχανήματα είναι αδύνατο να προσεγγίσουν τα σπίτια.

Αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς τόσο στην περιοχή του Δομοκού όσο και στην περιοχή της Καρδίτσας και η ευρύτερη περιοχή έχει γίνει μία λίμνη που συνεχώς η στάθμη των νερών ανεβαίνει.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για βιβλικές καταστροφές σε καλλιέργειες αλλά και υποδομές, αφού τόσο το επαρχιακό δίκτυο όσο και το αγροτικό έχει θυσιαστεί στην ορμή των υδάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…