Άρθρο Localit 06 Απριλίου, 2014

Και επισήμως δήμαρχος Παρισιού η Αν Ινταλγκό

Anne HidalgoΑνάλαβε και επισήμως καθήκοντα δημάρχου Παρισιού η 54χρονη Αν Ινταλγκό του σοσιαλιστικού κόμματος, κατακτώντας έτσι τον τίτλο της πρώτης γυναίκας δημάρχου της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Η υποψήφια των Σοσιαλιστών, είχε υποστηριχθεί στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές από τους οικολόγους και τους κομμουνιστές και είχε έρθει δεύτερη στον α’ γύρο, πίσω από την υποψήφια της δεξιάς Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ. Ωστόσο τη δεύτερη Κυριακή συγκεντρώνοντας το 53% των ψήφων επικράτησε στη μάχη του Παρισιού.

Είναι κόρη ισπανών μεταναστών από την Ανδαλουσία, που απέκτησε τη γαλλική ιθαγένεια σε ηλικία 14 ετών, εξελέγη από το Συμβούλιο του Παρισιού με 91 ψήφους υπέρ σε σύνολο 163. Διαδέχεται τον Μπερτράν Ντελανοέ, του οποίου ήταν το δεξί χέρι για 13 χρόνια.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…