Άρθρο Localit 06 Απριλίου, 2014

Και επισήμως δήμαρχος Παρισιού η Αν Ινταλγκό

Anne HidalgoΑνάλαβε και επισήμως καθήκοντα δημάρχου Παρισιού η 54χρονη Αν Ινταλγκό του σοσιαλιστικού κόμματος, κατακτώντας έτσι τον τίτλο της πρώτης γυναίκας δημάρχου της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Η υποψήφια των Σοσιαλιστών, είχε υποστηριχθεί στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές από τους οικολόγους και τους κομμουνιστές και είχε έρθει δεύτερη στον α’ γύρο, πίσω από την υποψήφια της δεξιάς Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ. Ωστόσο τη δεύτερη Κυριακή συγκεντρώνοντας το 53% των ψήφων επικράτησε στη μάχη του Παρισιού.

Είναι κόρη ισπανών μεταναστών από την Ανδαλουσία, που απέκτησε τη γαλλική ιθαγένεια σε ηλικία 14 ετών, εξελέγη από το Συμβούλιο του Παρισιού με 91 ψήφους υπέρ σε σύνολο 163. Διαδέχεται τον Μπερτράν Ντελανοέ, του οποίου ήταν το δεξί χέρι για 13 χρόνια.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλ. Καλοκαιρινός: Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και αποβλέπουν στο να υπάρξει ωφέλεια για την πόλη του Ηρακλείου από τον ΒΟΑΚ

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών για τα έργα του ΒΟΑΚ…

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ακυρώθηκε από το ΣτΕ η ΑΕΠΟ για την κατασκευή γιγαντιαίου φωτοβολταϊκού πάρκου στο Μενοίκιο Όρος

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει απόλυτα τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά, ο οποίος είχε…

Ρεπορτάζ 10 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνο “ΟΧΙ” του Δ.Σ. του δήμου Κιλκίς στην εγκατάσταση 31 ανεμογεννητριών στα Κρούσια Όρη

Την πλήρη διαφωνία του στη χωροθέτηση αιολικού πάρκου στον ορεινό όγκο των Κρουσίων εξέφρασε, χθες,…