Άρθρο Localit 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Καμπάνια του Δήμου Βύρωνα για την προώθηση των εμβολιασμών κατά της Covid 19

Ο Δήμος Βύρωνα προχώρησε στην έκδοση δύο φυλλαδίων με ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορούν στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών (το πρώτο για το γενικό πληθυσμό και το δεύτερο για εφήβους), τα οποία θα μοιραστούν σε σχολεία και θα διατίθενται στους πολίτες, από τις δημοτικές υπηρεσίες, προκειμένου να πεισθούν όσοι από τους συμπολίτες μας διατηρούν επιφυλάξεις για την ασφάλεια  των εμβολίων.

Οι απαντήσεις βασίζονται στα μέχρι σήμερα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα και στις τρέχουσες συστάσεις των διεθνών οργανισμών για θέματα δημόσιας υγείας τα οποία συνεχώς επικαιροποιούνται και τις επιμελήθηκαν οι: Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, Παθολόγος, Δ/ντής  ΕΣΥ, Κέντρο Υγείας Βύρωνα,

Βασίλειος Πατσατζής, Γιατρός Εργασίας Δήμου Βύρωνα,

Χρήστος Σπυρόπουλος, Χειρουργός Ουρολόγος, Δ/ντής ΕΣΥ

Γρηγόρης Κατωπόδης: Ο εμβολιασμός είναι πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης 

“Φίλες και φίλοι, η πανδημία του κορονοϊού έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες συμπολίτες μας και συνεχίζει να ταλαιπωρεί την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να είναι ακόμα ορατό το τέλος της. Το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει διαρκέσει οι συνεχείς καραντίνες και οι περιορισμοί, είναι λογικό να δημιουργούν ένα αίσθημα κόπωσης σε όλους. Σε σχέση με την αρχή όμως, πλέον γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα και έχουμε στα χέρια μας περισσότερα όπλα ενάντια στον COVID -19, με ισχυρότερο όλων, το εμβόλιο! Ακόμα κι αν είναι εύλογο να υπάρχουν απορίες και  επιφυλάξεις σε συμπολίτες μας, που ζητούν έγκυρες απαντήσεις στα ερωτήματα τους, αυτό δεν δικαιολογεί την άρνηση, την ακατάσχετη φημολογία και την κινδυνολογία. Η μόνη διέξοδος που έχουμε, ως κοινωνία, είναι να εμπιστευθούμε την επιστήμη και τους επιστήμονες. Σεβόμενοι την ανάγκη των πολιτών για υπεύθυνη ενημέρωση, πήραμε την πρωτοβουλία ως δημοτική αρχή, να εκδώσουμε ενημερωτικά φυλλάδια με ερωτήσεις και απαντήσεις (με βάση τα έως τώρα επίσημα επιστημονικά δεδομένα σε διεθνές επίπεδο) για τον εμβολιασμό τόσο των ενηλίκων, όσο και των εφήβων. Ελπίζω να φανούν χρήσιμα και να λειτουργήσουν προωθητικά στην κατεύθυνση της αύξησης των εμβολιασμών και στη δημιουργία του επιθυμητού τείχους ανοσίας, το οποίο θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στους παλιούς ρυθμούς καθημερινότητας με ασφάλεια. Γιατί ο εμβολιασμός είναι πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης!”

Δείτε εδώ:

Ερωτήσεις & Απαντήσεις για την ασφάλεια και την αναγκαιότητα των εμβολίων

 

Ερωτήσεις & Απαντήσεις για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 31 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ την Παρασκευή 31 Μαρτίου

Σε 169 σημεία της επικράτειας διενεργούν δωρεάν rapid test οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, σήμερα Παρασκευή…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 30 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ την Πέμπτη 30 Μαρτίου

Σε 211 σημεία της επικράτειας, διενεργούν δωρεάν rapid test, οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 29 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη 29 Μαρτίου

Σε 192 σημεία της επικράτειας διενεργούν δωρεάν rapid test για Covid-19, οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ,…