Άρθρο Localit 24 Μαΐου, 2022

Καμπανάκι για έργα αντιπυρικής προστασίας και ετοιμότητας για το Εθνικό Πάρκο Σχινιά

Ευρεία σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, για την πυροπροστασία του Εθνικού Πάρκου Σχινιά και του οικοσυστήματος.

Στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Θ. Αυγερινού συμμετείχαν ο δήμαρχος Μαραθώνα Στ. Τσίρκας, ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα Β. Κυπαρίσσης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής αντιπύραρχος Ι. Ζαμάνης, ο δασάρχης Καπανδριτίου Δ. Σωτηρόπουλος και εκπρόσωποι του νεοσύστατου Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ.), που ενσωμάτωσε τον τ. Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η εν λόγω σύσκεψη αποτελεί συνέχεια μιας σειράς δράσεων και επισημάνσεων που έχουν γίνει από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής προς την πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ΥΠΕΝ πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, για σχεδιασμό και δράσεις Πολιτικής Προστασίας με σκοπό την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά. Σημειωτέων ότι η περιφέρεια Αττικής δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα έργων αντιπυρικής προστασίας αλλά και γενικότερης διαχείρισης στη συγκεκριμένη περιοχή εντούτοις στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού των ενεργειών πρόληψης και ετοιμότητας από τους συναρμόδιους φορείς προτίθεται, να συμβάλλει με κάθε πρόσφορο μέσο και ενέργεια στην προστασία του σπάνιου δασικού οικοσυστήματος του Εθνικού Πάρκου Σχινιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έμφαση δόθηκε κυρίως στη λήψη προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας, τοποθέτησης συστημάτων πυρόσβεσης, εκπόνησης σχεδίου συγκέντρωσης επισκεπτών και εκκένωσης, με την διαμόρφωση οδού διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς εντός του πευκοδάσους. Επίσης, τέθηκε ως άμεση και επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθούν και να χρηματοδοτηθούν έργα και εργασίες μείωσης του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς με ιδιαίτερη έμφαση στους καθαρισμούς φυτικής βλάστησης, στη συντήρηση πυροσβεστικών υδροστομίων κ.α. από τους αρμόδιους φορείς όπως Δασαρχείο, Δήμος, Πυροσβεστική Υπηρεσία και ΟΦΥΠΕΚΑ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…