Άρθρο Localit 06 Οκτωβρίου, 2020

Κ. Ζέρβας για ανάπλαση Πλατείας Ελευθερίας : «Διερεύνηση δυνατότητας για υπόγειο πάρκινγκ – σεβασμός στα αρχαία – διαμόρφωση πάρκου μνήμης»

Τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τα επόμενα βήματα αναφορικά με την αξιοποίηση της πλατείας Ελευθερίας παρουσίασε αναλυτικά από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως επεσήμανε, ο προγραμματισμός της Διοίκησης του Δήμου στηρίζεται στο τρίπτυχο «διερεύνηση της δυνατότητας για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ – σεβασμός στα αρχαία – διαμόρφωση της πλατείας ως πάρκου μνήμης».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, που εγκρίθηκε στην αποψινή συνεδρίαση, προβλέφθηκαν οι διαδικασίες για τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού, ώστε να ολοκληρωθεί η αρχαιολογική ανασκαφή. Στην πορεία θα κινηθούν διαδικασίες για μια μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας αναφορικά με τις δυνατότητες δημιουργίας ενός υπόγειου πάρκινγκ.

Ο κ. Ζέρβας είπε χαρακτηριστικά ότι ο εργολάβος στον οποίο είχε ανατεθεί από την προηγούμενη διοίκηση μόνον η επιφανειακή διαμόρφωση της πλατείας «παρέδωσε το κατασκευαστικό πνεύμα». Εξήγησε μάλιστα ότι μέχρι να δρομολογηθεί η νέα λύση για την αξιοποίηση της πλατείας Ελευθερίας, «δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε την πόλη με λαμαρίνες και ανοικτά σκάμματα».

»Δεν υπάρχει κανένα πισωγύρισμα, καμία διαφορετική τοποθέτηση. Ποτέ δεν είπα ότι δεν θα γίνει πάρκο μνήμης, ποτέ δεν είπα ότι θα επιστρέψουν ισόβια τα αυτοκίνητα. Θέλω η πλατεία Ελευθερίας να έχει μια ολιστική αντιμετώπιση: υπόγειο πάρκινγκ, ανάδειξη των όποιων αρχαιοτήτων και ισόγειο πάρκο μνήμης», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ενδιαφέρουν 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αθηναίων: Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει τη λειτουργία του και για το σχολικό έτος…

Ενδιαφέρουν 09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω προσφέρει και αυτή τη σχολική χρονιά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές και…