Άρθρο Localit 17 Μαρτίου, 2023

Κ. Σκρέκας: Αβάσιμες φήμες περί δήθεν «ιδιωτικοποίησης του νερού» – ΠΟΕ ΔΕΥΑ: Το νσχ παραμένει το ίδιο, δεν αλλάζει και ζητάμε την απόσυρσή του

Σε διαφορετική ανάγνωση του αποτελέσματος της συνάντησής τους  προβαίνουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και το προεδρείο  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΠΟΕ ΔΕΥΑ). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου, με αντικείμενο το νομοσχέδιο για το νερό, το οποίο εισάγεται, εξ αναβολής και προκειμένου να γίνουν βελτιώσεις,  τη προσεχή Δευτέρα 20 Μαρτίου για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σκρέκας χαρακτήρισε «παντελώς αβάσιμες τις φήμες περί δήθεν «ιδιωτικοποίησης του νερού» και ότι στόχος της νομοθετικής πρωτοβουλίας «είναι να επιτευχθεί η ενδυνάμωση και η αναβάθμιση του ρόλου των ΔΕΥΑ και βέβαια να διασφαλιστεί η επαρκής παροχή υπηρεσιών ύδατος σε όλους τους πολίτες, με ασφάλεια και σε προσιτές τιμές».

Επίσης ο υπουργός  επανέλαβε ότι το νερό ήταν και παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο και ότι «μεταφέρουμε αρμοδιότητες, εποπτεία κι έλεγχο»,  «για να προχωρήσουμε στην ενδυνάμωση και αναβάθμιση του ρόλου των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης».

Αντιθέτως η ΠΟΕ ΔΕΥΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο υπουργός πιεζόμενος από τους βουλευτές του ιδίου κόμματος, από την αντιπολίτευση, τα δεκάδες ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων και κυρίως από τη δυναμική των κινητοποιήσεων που υποστηρίχθηκαν από το σύνολο των πολιτών, υποχρεώθηκε σε συνάντηση μαζί τους .

Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι «το νομοσχέδιο παραμένει το ίδιο χωρίς σημαντικές αλλαγές στην φιλοσοφία του, γι αυτό ζητήσαμε την απόσυρση του, για να κλείσει κάθε ανοιχτή πόρτα στην ιδιωτικοποίηση του νερού».

Οι  εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ έθεσαν υπόψη του υπουργού τα υπαρκτά προβλήματα όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό, το υψηλό κόστος του ρεύματος, η υπερβολική γραφειοκρατία κ.α. που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στις ΔΕΥΑ. Και καταλήγουν στο ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα και την προσπάθεια να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα συνεχίσουμε τον αγώνα με κοινές δράσεις που πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζωγράφου: Ελαφρύς τραυματισμός εργαζόμενης στην Καθαριότητα του Δήμου

Ο Δήμος Ζωγράφου ενημερώνει πως τα ξημερώματα σημειώθηκε ατύχημα, με τραυματισμό εργαζόμενης στην καθαριότητα του…

Ρεπορτάζ 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την οικονομική προοπτική του Δήμου Αθηναίων

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε στην αναβάθμιση των προοπτικών του αξιόχρεου του Δήμου Αθηναίων…

Ρεπορτάζ 26 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
“Πράσινο φως” για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

«Άνοιξε ο δρόμος» για την έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ 1.213 νέων δημοτικών αστυνομικών…