Άρθρο Localit 29 Ιουνίου, 2018

Κ. Αγοραστός: Μεγαλύτερη συμμετοχή της ΕΕ στα προγράμματα του Ταμείου Συνοχής της περιόδου 2021-27

Να αυξηθεί τουλάχιστον στο 85% από 70% που προβλέπεται τώρα το ποσοστό συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα προγράμματα του Ταμείου Συνοχής για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-27, πρότεινε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός μιλώντας σήμερα σε ημερίδα για την Πολιτική Συνοχής στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, των γενικών γραμματέων Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Π. Κορκολή και Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χ. Κασίμη και του διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. R. Niessler.

Ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι η νέα Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης όσο και τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, θα πρέπει να εστιάσουν σε κρίσιμους τομείς σημαντικούς για τη χώρα και τις Περιφέρειές της με εξειδικεύσεις και διαφοροποιήσεις ανά Περιφέρεια, έτσι ώστε να επιτευχθεί το επιζητούμενο αναπτυξιακό αποτέλεσμα για το σύνολο της χώρας.

Έθεσε δε τρεις παραμέτρους προκειμένου να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της χώρας, για έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή της αναπτυξιακής στρατηγικής για τη νέα περίοδο:

  • Την περιφερειακή διάσταση της νέας Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης , με την ενεργό συμμετοχή των Περιφερειών στην κατάρτισή της / σύνταξή της.
  • Την αρχιτεκτονική της νέας  ΣΕΣ σε Επιχειρησιακά Προγράμματα, με βασικό στοιχείο της, 13 μεγάλου προϋπολογισμού Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ), πολυτομεακά και πολυταμειακά, των οποίων οι πόροι θα πλησιάζουν την συνολική κατανομή των πόρων της Χώρας για τη νέα περίοδο.
  • Ένα απλοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΣΔΕ), μέσω του οποίου την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη διαχείρισης των ΠΕΠ θα έχουν οι αντίστοιχες Διαχειριστικές Αρχές (σύμφωνα με τον Κανονισμό), χωρίς τις δήθεν συντονιστικές παρεμβάσεις κεντρικών Υπηρεσιών Υπουργείων.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…