Άρθρο Localit 15 Οκτωβρίου, 2021

Ιθάκη: Πλημμύρησε το Βαθύ από την έντονη βροχόπτωση

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει την χώρα μας, χτύπησε με έντονη βροχόπτωση το νησί της Ιθάκης, δημιουργώντας μεγάλα πρoβλήματα στο Βαθύ.  Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε το νησί, μετέτρεψε τους κεντρικούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα.

Η συσσώρευση υδάτων ήταν τόσο μεγάλη, που αναγκάστηκε η δημοτική αρχή, να σπάσει το μουράγιο της παραλιακής, για να πέσει το νερό στη θάλασσα. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο του νησιού.

«Δεν έχουμε ζημιές στις βασικές υποδομές όπως πέρσι με τον Ιανό που έπεσαν δρόμοι και κόπηκε το νησί στα δύο, έχουμε όμως απίστευτες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, εξοπλισμούς, ξενοδοχεία, λεβητοστάσια, όσα χρόνια ζω στο νησί δεν το έχω ξαναζήσει, έβρεχε συνεχόμενα 9 ώρες. Το  μόνο που ζητάμε είναι να έρθουν κλιμάκια του Υπ. Υποδομών, να εκτιμήσουν τις ζημιές και να στηριχθούν οι ιδιώτες και επαγγελματίες που υπέστησαν καταστροφές», όπως δήλωσε στο πρώτο πρόγραμμα 91,6 και 105,8, της ΕΡΤ ο έπαρχος Ιθάκης, Αθανάσιος Λιβιτσάνης.

.\

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…