Άρθρο Localit 15 Οκτωβρίου, 2021

Ιθάκη: Πλημμύρησε το Βαθύ από την έντονη βροχόπτωση

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει την χώρα μας, χτύπησε με έντονη βροχόπτωση το νησί της Ιθάκης, δημιουργώντας μεγάλα πρoβλήματα στο Βαθύ.  Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε το νησί, μετέτρεψε τους κεντρικούς δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ πλημμύρισαν κατοικίες, μαγαζιά και αυτοκίνητα.

Η συσσώρευση υδάτων ήταν τόσο μεγάλη, που αναγκάστηκε η δημοτική αρχή, να σπάσει το μουράγιο της παραλιακής, για να πέσει το νερό στη θάλασσα. Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο του νησιού.

«Δεν έχουμε ζημιές στις βασικές υποδομές όπως πέρσι με τον Ιανό που έπεσαν δρόμοι και κόπηκε το νησί στα δύο, έχουμε όμως απίστευτες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, εξοπλισμούς, ξενοδοχεία, λεβητοστάσια, όσα χρόνια ζω στο νησί δεν το έχω ξαναζήσει, έβρεχε συνεχόμενα 9 ώρες. Το  μόνο που ζητάμε είναι να έρθουν κλιμάκια του Υπ. Υποδομών, να εκτιμήσουν τις ζημιές και να στηριχθούν οι ιδιώτες και επαγγελματίες που υπέστησαν καταστροφές», όπως δήλωσε στο πρώτο πρόγραμμα 91,6 και 105,8, της ΕΡΤ ο έπαρχος Ιθάκης, Αθανάσιος Λιβιτσάνης.

.\

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναβαθμίζεται ενεργειακά το 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων προσφέροντας πλέον καλύτερες…

Ρεπορτάζ 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στη Δυτική Αττική

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση όλων των φαναριών για την οδική ασφάλεια στη Δυτική Αττική από την…

Ρεπορτάζ 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση Δήμου Πλατανιά για απόδοση στους Δήμους ποσοστού του Τέλους Ανθεκτικότητας

Την πρόταση που είχε καταθέσει από το 2019, σχετικά με το φόρο Διαμονής ( μετονομαζόμενο…