Άρθρο Localit 20 Ιουνίου, 2014

Ιταλία: Δωρεάν τα μουσεία για τους νέους

Night of the Museums in RomeΑλλαγή στο μέχρι τώρα καθεστώς ευνοϊκής πρόσβασης στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της Ιταλίας, αποφάσισε το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπογραφεί απόφαση βάσει της οποίας η είσοδος στα μουσεία και σε χώρους με αρχαιολογικά ευρήματα θα είναι δωρεάν για τους νέους μέχρι 18 ετών, το εισιτήριο θα είναι μειωμένο γα τους πολίτες μέχρι είκοσι πέντε ετών, ενώ οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι έως τώρα είχαν εξασφαλίσει ελεύθερη είσοδο, θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά.

Παράλληλα, κάθε Παρασκευή οι μουσειακοί και αρχαιολογικοί χώροι θα παραμένουν ανοικτοί μέχρι τις 10 το βράδυ. Δυο φορές το χρόνο θα μπορεί κανείς να επωφεληθεί από τη “Νύχτα των Μουσείων”, με συμβολικό εισιτήριο ενός ευρώ, ενώ την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα η είσοδος θα είναι ελεύθερη για ντόπιους και ξένους πολίτες.

«Η αλλαγή στις επιλογές για τη δωρεάν είσοδο επιτρέπει στην χώρα μας να προσαρμοσθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε ο Φραντσεσκίνι, σύμφωνα με τον οποίο «η πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο να καταφέρει να γίνει η Ιταλία πιο ανταγωνιστική και σε οικονομικό επίπεδο».

Οι σχολιαστές υπογραμμίζουν τώρα ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί αν το υπουργείο Πολιτισμού, οι δημοτικές αρχές και οι διάφορες εφορίες αρχαιοτήτων θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την παρουσία του αναγκαίου προσωπικού για να μπορούν να μένουν ανοικτά κάθε Παρασκευή το βράδυ μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Πρόσφατα, για να μπορέσει να ανοίξει το Κολοσσαίο στις 17 Μαΐου, κατά την «Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων», χρειάσθηκε μακρά διαπραγμάτευση η οποία κατέληξε σε μια μέση, συμβιβαστική λύση, καθώς επετράπη η είσοδος σε περιορισμένο αριθμό επισκεπτών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άμεση μετακίνηση αναισθησιολόγου και τοποθέτηση γιατρών ειδικοτήτων στο νοσοκομείο Λέρου ζητά ο δήμαρχος

Την άμεση μετακίνηση αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο Λέρου, για την κάλυψη των ημερών απουσίας της μόνιμης…

Ρεπορτάζ 21 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Σκρέκας: Αντιμετωπίζουμε τις παθογένειες του κλάδου της παροχής ύδατος

Τις παθογένειες του κλάδου της παροχής ύδατος αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο για τη «μετονομασία της Ρυθμιστικής…

Ρεπορτάζ 20 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσεισμικός έλεγχος σε δημόσια κτίρια με τη συνεργασία ΤΕΕ-ΟΑΣΠ-ΚΕΔΕ από 5.000 μηχανικούς – Τροπολογία

Την ανάθεση στο ΤΕΕ, του προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε το…