Άρθρο Localit 12 Φεβρουαρίου, 2014

Ισπανία: Επιμένει η κυβέρνηση Ραχόι στον περιορισμό των αμβλώσεων

imagesΗ ισπανική κυβέρνηση επιμένει στο νομοσχέδιο που περιορίζει την πρόσβαση των γυναικών στην άμβλωση παρά τις έντονες αντιδράσεις.

Οι σοσιαλιστές δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την Τρίτη το σχετικό σχέδιο νόμου. Σε μια ασυνήθιστη μυστική ψηφοφορία, κατά την οποία δόθηκε στα μέλη η ευκαιρία να πάνε ενάντια στη γραμμή του κυβερνώντος κόμματος χωρίς ωστόσο να εκτεθούν, το PP, με την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, κατάφερε να αποτρέψει την κίνηση για εμπόδιση του νόμου.

Τις τελευταίες εβδομάδες χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα διαδήλωσαν  κατά του νομοσχεδίου. Σημειώνεται πως με το νομοσχέδιο αυτό περιορίζονται οι αμβλώσεις ακόμα και σε περιπτώσεις που η μητέρα διατρέχει σοβαρό κίνδυνο για την ζωή της ή βιασμού.

«Εάν προχωρήσει αυτό το νομοσχέδιο, ο αριθμός των αμβλώσεων θα (συνεχίσει) να αυξάνεται και πολλές από αυτές τις επεμβάσεις θα θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των γυναικών», δήλωσε η Ελένα Βαλεντσιάνο, αναπληρώτρια στην ηγεσία των σοσιαλιστών, σε συζήτηση λίγο πριν την ψηφοφορία.

«Η ανισότητα θα αυξηθεί και οι Ισπανίδες θα χωριστούν μια ακόμα φορά σε δύο κατηγορίες: σε αυτές που θα μπορούν να ταξιδέψουν σε κάποια γειτονική χώρα και να κάνουν με ασφαλή τρόπο άμβλωση και σε αυτές που δεν θα μπορούν», είπε.

Ένα μέλος του PP στο κοινοβούλιο υπερασπίστηκε το κόμμα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει χώρος για περαιτέρω συζητήσεις επί του θέματος και δεν είναι σωστό απλά να απορριφθεί εντελώς το ζήτημα, όπως πρότειναν οι σοσιαλιστές. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε διάλογο», δήλωσε η πολιτικός Μάρτα Τορράδο ντε Κάστρο.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί περαιτέρω στο κοινοβούλιο πριν από την έγκρισή του.

Σημειώνεται ότι το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ενέκρινε τον περασμένο Δεκέμβριο το νομοσχέδιο, μια κίνηση που θεωρείται ευρέως ως μια προσπάθεια να απαλύνει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, παρά το γεγονός ότι το PP έχει έκτοτε χάσει έδαφος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Βάσει των δημοσκοπήσεων, το 80% των Ισπανών, συμπεριλαμβανομένων και των πιστών καθολικών, υποστηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παλλήνη: Θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων από το Δήμο

Ξεκίνησε ο θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων και από τις τρεις Κοινότητες Δήμου Παλλήνης (Ανθούσας, Γέρακα,…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιστορική έκθεση «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει τη μεγάλη ιστορική έκθεση «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε διαβούλευση έως τις 31 Ιουλίου το Σ.Α.Π. του Δήμου Νέας Σμύρνης

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Νέας Σμύρνης βάσει του Ν. 4819/2021 με χρηματοδότηση από…