Άρθρο Localit 11 Νοεμβρίου, 2020

Ηράκλειο: Σύσκεψη παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου στην περιφέρεια Κρήτης για τις καταστροφές από τη θεομηνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στην Περιφέρεια Κρήτης, σύσκεψη με την παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου που έφτασε νωρίς το πρωί από την Αθήνα στην Κρήτη, με στόχο την αποτύπωση των καταστροφών και τις πρώτες ανακοινώσεις σχετικά, με το πώς η πολιτεία θα αντιμετωπίσει και θα στηρίξει, τους πληγέντες από τη χθεσινή θεομηνία.

Στη σύσκεψη συμμετέχει ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς θα ενισχυθούν και οι παραγωγοί που είδαν τις καλλιέργειές τους να «πνίγονται» μέσα στις πρωτοφανείς ποσότητες νερού που έπεσαν χθες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με επίκεντρο τον δήμο Χερσονήσου που μετράει περισσότερες από 150 πλημμυρισμένες κατοικίες και αντίστοιχα μεγάλο αριθμό καταστημάτων, που βρέθηκαν μέσα σε λεπτά, να μετατρέπονται σε λίμνες. Οι υλικές ζημιές που έχουν υποστεί οι περιοχές του βορειοανατολικού μετώπου του Ηρακλείου είναι ανυπολόγιστες, ενώ σοβαρά είναι τα προβλήματα και στο οδικό δίκτυο με κατολισθήσεις και σε αρκετές περιπτώσεις, σε παραλιακές ζώνες, οι δρόμοι έχουν πλήρως καταρρεύσει.

Σχέδιο ανασύνταξης των πληγέντων ανακοινώνουν αυτή την ώρα τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ στη σύσκεψη συμμετέχουν δήμαρχοι περιοχών, όπως η Χερσόνησος, Οροπέδιο, δήμος Μινώα – Πεδιάδας αλλά και φορείς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…