Άρθρο Localit 18 Απριλίου, 2019

Ηράκλειο: Σεμινάριο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, το οποίο διοργάνωσε η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η γνωσιακή ενδυνάμωση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων του προσωπικού που εργάζεται με αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, η εξοικείωσή του με τη διαδικασία ασύλου και το συναφές νομικό πλαίσιο.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου ένα σημαντικό μέρος αφιερώθηκε στην παρουσίαση του εξοπλισμού με τα κατάλληλα μέσα για τον εντοπισμό υποθέσεων, που χρήζουν προστασίας και η συμπερίληψη των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων στις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες και σε λοιπούς μηχανισμούς παραπομπής.

«Η σημερινή πραγματικότητα για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα όπως έχει πλέον διαμορφωθεί στις σύγχρονες κοινωνίες μας επιβάλλει να παρέχουμε τη δυνατότητα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των στελεχών μας. Ο σςτόχος του εν λόγω σεμιναρίου ήταν η γνωσιακή ενδυνάμωση των στελεχών που ασχολούνται με ζητήματα ένταξης προσφύγων και αιτούντων άσυλο και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την πραγματοποίηση του, αλλά και για το γεγονός ότι τα έμπειρα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας που το παρουσίασαν διαπίστωσαν το υψηλό γνωσιακό επίπεδο των στελεχών του δήμου Ηρακλείου και των εμπλεκόμενων φορέων», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Καναβάκη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…