Άρθρο Localit 21 Ιουνίου, 2024

Ηράκλειο: Πανελλαδική αναγνώριση του Δήμου για την Υποδομή Γεωχωρικών ΠληροφοριώνGIS

Παράδειγμα καλής πρακτικής σε όλο το δημόσιο τομέα, αποτελεί η Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών GIS που ανέπτυξε ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Χωροταξικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας & Δημοτικής Περιουσίας, καθώς αναρτήθηκε στο Αποθετήριο Πρακτικών Καινοτομίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για ένα  καινοτόμο, για επαγγελματίες, πολίτες και την Πολεοδομία, ψηφιακό εργαλείο.

Όπως αναφέρει εμφατικά ο Δήμος Ηρακλείου στην ανακοίνωσή του, “Η συστηματική δουλειά των υπηρεσιών του Δήμου από την ομάδα του GIS της Πολεοδομίας και του τμήματος Πληροφορικής  στη δημιουργία αυτής της διαδικτυακής πύλης, που περιέχει βασικά σύνολα γεωχωρικών δεδομένων πολεοδομικού ενδιαφέροντος εντός και εκτός Δήμου Ηρακλείου, με προοπτικές επέκτασης, αναγνωρίστηκε σε Πανελλαδικό επίπεδο”.

Η πλατφόρμα GIS (gis.heraklion.gr) περιέχει ενημερωμένο αρχειακό υλικό της Πολεοδομίας όπως Σχέδια Πόλης, τοπικά ρυμοτομικά, όρια οικισμών, Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, αρχαιολογικές ζώνες, οριοθετήσεις ρεμάτων, ενιαίο υπόβαθρο ορθοφωτογραφιώνκ.ά. απαλλάσσοντας τον επαγγελματία μηχανικό και το ενδιαφερόμενο κοινό από επισκέψεις στην Υπηρεσία, χρονοβόρες τόσο για τον επισκέπτη, όσο και για τους εργαζόμενους.

Το εγχείρημα του ψηφιακού μετασχηματισμού της διαδικασίας χορήγησης πολεοδομικού αρχειακού υλικού περιέλαβε το στόχο της απόλυτης ελαχιστοποίησης του χρόνου εξυπηρέτησης, δηλαδή την άμεση διαδικτυακή απόκριση στα αντίστοιχα αιτήματα που άλλοτε εξυπηρετούνταν με φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου στην Υπηρεσία.

Ενδεικτικά, από τα στατιστικά επισκεψιμότητας της Υποδομής για το έτος 2023 οι χρήστες υπερβαίνουν τις 10.000 και οι επισκέψεις υπερβαίνουν τις 60.000.

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Αυξήθηκε σημαντικά η διαλογή των απορριμμάτων στην Πηγή το Α΄ εξάμηνο του 2024

Στον Δήμο Βριλησσίων, καταγράφηκε σημαντική αύξηση στη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή το πρώτο εξάμηνο…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παλλήνη: Θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων από το Δήμο

Ξεκίνησε ο θρυμματισμός των κηπευτικών απορριμμάτων και από τις τρεις Κοινότητες Δήμου Παλλήνης (Ανθούσας, Γέρακα,…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιστορική έκθεση «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει τη μεγάλη ιστορική έκθεση «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία…