Άρθρο Localit 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ηράκλειο-Ημερίδα: Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

Ημερίδα με θέμα: «Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία, η πρόταση για αειφόρο τουριστική ανάπτυξη», πραγματοποιείται  σήμερα, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2021/Heraklion Gastronomy Days 2021» που ξεκινούν το απόγευμα στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης.

Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» θα ξεκινήσει στις 10:30 έως 13:30 μετά το μεσημέρι και τις εργασίες συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη.

Πρόγραμμα

10:30   Προσέλευση

11:00   Χαιρετισμοί

11:15   «Το Ηράκλειο ως αειφόρος γαστρονομικός προορισμός»: Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού – Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου.

11:30   «Η Κρητική δίαιτα και γαστρονομία, ένα αειφόρο μοντέλο ζωής και η σχέση του με τον τουρισμό της Κρήτης»: Κυριάκος Κώτσογλου, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Κρήτης.

11:45«Τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία ως  πολιτισμική ταυτότητα ενός τόπου»: Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Ομότ. Ερευνήτρια, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής «Αθήνα 2021», Πρόεδρος της Επιτροπής Χειροτεχνίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

12:00«Ο ρόλος των τοπικών προϊόντων στην ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού στον Δήμο Ηρακλείου. Απόψεις και αντιλήψεις των stakeholders»: Γεώργιος Απλαδάς, Λέκτορας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμούστο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

12:15«Καινοτόμες δράσεις προώθησης κρητικής γαστρονομίας»: Σταύρος Τζεδάκης, Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης.

12:30   «Το γαστρονομικό μοντέλο της Σαντορίνης»: Γιώργος Χατζηγιαννάκης, Σύμβουλος Γαστρονομίας.

12:45   «Οι μεγάλες σύγχρονες διεθνείς τάσεις, και πώς ανταποκρίνεται η Κρητική διατροφή σε αυτές. Ο ρόλος του ελαιόλαδου στην κρητική διατροφή»:Άρης Κεφαλογιάννης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Legendary Food A.E.

13:00   «Κρήτη, βιώσιμος γαστρονομικός προορισμός»: Δρ. Κωνσταντίνος Μανασάκης, Οικονομολόγος (MBA, PhD), Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης.

13:15   Τοποθετήσεις Συμμετεχόντων.

13:30   Ελαφρύ Γεύμα.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ COVID – 19

Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο κατόπιν ηλεκτρονικής προεγγραφής και σε όσους επιδεικνύουν: (α) πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή (β) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Η χρήση μάσκας, για  όλους ανεξαιρέτως, είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους στεγασμένους χώρους της εκδήλωσης.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ

https://forms.gle/mHMWnqtGjxsoWXjs5

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικό Κέντρο για τις ευπαθείς ομάδες απέκτησε η Λάρισα

Με ένα νέο κτίριο που που θα λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού για τις ευπαθείς ομάδες,…

Ρεπορτάζ 27 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη τακτική συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 22/10/2021, με…

Ρεπορτάζ 27 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιτήσεις για τη μείωση δημοτικών τελών ευπαθών ομάδων, στο Δήμο Ελασσόνας

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Ελασσόνας για την ένταξη στο πρόγραμμα μείωσης δημοτικών τελών…