Άρθρο Localit 09 Ιουλίου, 2024

Ηράκλειο: Επιχείρηση κατά της αφισορύπανσης από τον Δήμο

Σε μαζικές καθαιρέσεις πανό και αφισών από διάφορα σημεία του Δήμου Ηρακλείου, προχωρά η Υπηρεσία Καθαριότητας, με τη δημοτική Αρχή να είναι αποφασισμένη να τηρηθεί ο κανονισμός καθαριότητας σχετικά με την αφισορύπανση.

«Τα πρώτα αποτελέσματα των παρεμβάσεων είναι εμφανή και, κατά γενική ομολογία, οι Δημότες και οι επισκέπτες βλέπουν όλο και λιγότερα πανό και αφίσες ιδιαίτερα σε σημεία όπως γέφυρες, φανάρια και κολώνες οδοφωτισμού, όπου έχει περιοριστεί η εκτεταμένη ρύπανση για τις πολλές δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του διοργανώνονται τους θερινούς μήνες», αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.

Οι επιχειρήσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας συνεχίζονται καθημερινά με στόχο να κερδίσει ο Δήμος Ηρακλείου αυτή την ιδιότυπη «μάχη», κάτι που όπως όλα δείχνουν μπορεί αν συμβεί.

Την προσπάθεια συντονίζει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης, ο οποίος και επισημαίνει ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι αποφασισμένη να τηρείται κατά γράμμα ο κανονισμός καθαριότητας – ο οποίος απαγορεύει αυτές τις μεθόδους προβολής – και να προχωρά στην όσο το δυνατόν συντομότερη καθαίρεση αυτών των υλικών, τόσο για λόγους οδικής ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος, όσο και για λόγους αισθητικής.

Τέλος ο Δήμος αναφέρει ότι, στη νέα Κανονιστική Πράξη για την υπαίθρια διαφήμιση η οποία σχεδιάστηκε από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου και θα τεθεί σε διαβούλευση το αμέσως επόμενο διάστημα, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία σημείων υπαίθριας διαφήμισης σε ειδικά διαμορφωμένα ταμπλό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…