Άρθρο Localit 14 Μαΐου, 2024

Ηράκλειο: Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ανασχεδιασμός τριών κυκλοφοριακών κόμβων

Ομόφωνα έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, η έγκριση της συγκοινωνιακής μελέτης για τη διαμόρφωση τριών σημαντικών κόμβων του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στη Λ. 62 Μαρτύρων, στη Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου και στον Άγιο Ιωάννη το Χωστό.

Οι παρεμβάσεις στους κόμβους στη συμβολή των οδών Πετράκη-Ρεστιβάκη και Λ. 62 Μαρτύρων, στη συμβολή της Σοφοκλή Βενιζέλου με την Αχαιών, και στη συμβολή των οδών Χριστομιχάλη Ξυλούρη και Παπαγιάννη Σκουλά, Αγίου Ιωάννη Χωστού και Λυκείου, αναμένεται να δώσουν ανάσα στην πόλη, ανακουφίζοντας τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Ειδικότερα, στην περίπτωση του κόμβου της Λ. 62 Μαρτύρων και με στόχο να αποκατασταθεί η λεωφόρος ως κεντρική αρτηρία της πόλης με συνεχή κυκλοφοριακή ροή, προβλέπεται μεταξύ άλλων η ανακατασκευή του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου σε νέα θέση, μετατοπισμένη δυτικά, η δημιουργία διαβάσεων και η επέκταση των πεζοδρομίων. Τη ρύθμιση της κυκλοφορίας αναμένεται να διευκολύνουν οι φωτεινοί σηματοδότες που θα τοποθετηθούν στο σημείο.

Στον κόμβο της συμβολής των οδών Σ. Βενιζέλου και Αχαιών μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου με δύο ρεύματα κυκλοφορίας εντός της κυκλικής πορείας, διεύρυνση πεζοδρομίων και δημιουργία δικτύου διάβασης πεζών.

Για την περίπτωση ανασχεδιασμού του κόμβου στον Άγιο Ιωάννη Χωστό ο σχεδιασμός που προβλέπεται επαναπροσδιορίζει τις φορές κατεύθυνσης των οδών που συμβάλλουν σε αυτόν και ρυθμίζει την ασφαλή κίνηση πεζών και ΑΜΕΑ με τη δημιουργία διαβάσεων και επέκτασης πεζοδρομίων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε επίσης η μελέτη ανασχεδιασμού του κόμβου στη συμβολή των οδών Κλεισούρας, Χαράλαμπου Παπαδάκη, Αρχελάου και Αϊδινίου, Χαράλαμπου Παπαδάκη και Νίκου Κρασαδάκη, καθώς και ο ανασχεδιασμός δέκα διασταυρώσεων με στόχο την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης και την ασφαλέστερη διάβαση πεζών και ΑμεΑ.

Πρόκειται για τις διασταυρώσεις Μελίνας Μερκούρη-Λευθεραίου και Παπανδρέου, Α. Παπανδρέου-Ατλαντίδος και Ικτίνου, Α. Παπανδρέου-Πετρακογιώργη και Αντιόχειας, Ιτάνου-Σεμέλης, Ιτάνου-Κυράς Κω, Ανθέων-Τυμπακίου, Ανθέων-Εθνομαρτύρων και Κρίνων, Μεγάλου Αλεξάνδρου-Μνησικλή, Ελευθέρνης και Ισαύρων, αλλά και Μεταξάκη-Νίκης.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Ηρακλείου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κλήθηκαν και συμμετείχαν οι μελετητές της συγκοινωνιακής μελέτης των τριών κόμβων και του ανασχεδιασμού των διασταυρώσεων. Οι μελετητές ανέλυσαν τις προτεινόμενες παρεμβάσεις και το σκεπτικό της κάθε πρότασης και απάντησαν διεξοδικά στις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χ.Δούκας: «Οι δημοτικές αρχές πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν»

«Στην Ευρώπη των πόλεων και των περιφερειών, την οποία επιθυμούμε, πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ειδική Πολεοδομική Μελέτη για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας

Σύμβαση για την εκπόνηση της Μελέτης «Ειδική Πολεοδομική Μελέτη για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας»,…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Έξυπνα» παγκάκια στον Δήμο Κατερίνης

Δώδεκα έξυπνα παγκάκια εγκαθίστανται σε σημεία της πόλης, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης.…