Άρθρο Localit 26 Φεβρουαρίου, 2024

Ηράκλειο Αττικής: Τριπλασιάστηκαν τα ποσοστά ανακύκλωσης ρούχων σε 3 χρόνια

Ανοδική πορεία στην ανακύκλωση σημείωσε για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, τριπλασιάζοντας το 2023, τον όγκο των ρούχων (υφασμάτων, παπουτσιών κτλ) που κατέληξαν στους ειδικούς μωβ κάδους ανακύκλωσης και όχι στα σκουπίδια.

Για την ακρίβεια, οι Ηρακλειώτες ανακύκλωσαν περίπου 64 τόνους μέσα στην περασμένη χρονιά, αριθμός τριπλάσιος από τους αντίστοιχους 21 τόνους που πήγαν στην ανακύκλωση το 2021, στην πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος.

Το 2021, με την έναρξη του προγράμματος, ανακυκλώθηκαν 21.653 κιλά ρούχων, παπουτσιών και υφασμάτων, το 2022 54.955 κιλά και το 2023 63.840 κιλά.

Σύμφωνα με τον Δήμο καθοριστικός παράγοντας ήταν και η συνεχής αύξηση των ειδικών μωβ κάδων σε διάσπαρτα σημεία της πόλης.

Το 2024, θα τοποθετηθούν ακόμη περισσότεροι μωβ κάδοι στις γειτονιές ώστε ακόμα περισσότεροι Ηρακλειώτες να συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια που ωφελεί και το περιβάλλον και όσους έχουν ανάγκη για βοήθεια.

Τα ρούχα που καταλήγουν στους μωβ κάδους διαλέγονται και όσα είναι σε καλή κατάσταση διατίθενται σε ιδρύματα, φορείς και δομές που στηρίζουν τους οικονομικά αδύναμους πολίτες και οικογένειες (όσα δεν είναι σε κατάσταση για επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώνονται).

«Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συμπολίτες μας που συμβάλλουν ουσιαστικά και καταλυτικά στο να γίνει το Ηράκλειο ένας Δήμος που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής. Στόχος μας είναι, κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον, να ανακυκλώνουμε την πλειοψηφία των απορριμμάτων που παράγει η πόλη μας. Εάν κρίνουμε από την ανταπόκριση των δημοτών μας στα εργαλεία που τους παρέχουμε, τότε αυτός ο στόχος δεν είναι μακρινό όνειρο, αλλά μια εφικτή πραγματικότητα που θα πετύχουμε όλοι μαζί. Μια πραγματικότητα που θα ευνοήσει το περιβάλλον και, φυσικά, τα οικονομικά του κάθε νοικοκυριού», ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι εργαζόμενοι στο localit.gr συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των Ενώσεων Τύπου

Οι εργαζόμενοι στο localit.gr συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΣΥ και στην…

Ρεπορτάζ 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά η μελέτη για την αποκατάσταση του ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας

Το ιστορικό Δημοτικό Σχολείο της Ανδραβίδας, επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της μελετητικής ομάδας που έχει αναλάβει…

Ρεπορτάζ 15 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
101 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αθηναίων, για πάνω από 40 έργα και δράσεις

Ποσό ύψους 101 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να υλοποιηθούν πάνω από 40 σημαντικά έργα και δράσεις…