Άρθρο Localit 21 Ιουνίου, 2022

Ηράκλειο Αττικής: Θωρακιζόμαστε απέναντι στις παθήσεις του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος – Ενημερωτική δράση  Δήμου και ΕΑΑ

Οδηγίες και συμβουλές τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση παθήσεων του ουροποιητικού και του γεννητικού συστήματος σε άνδρες και γυναίκες έδωσαν οι εξειδικευμένοι γιατροί του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στους πολίτες που βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να παρακολουθήσουν την ενημερωτική δράση Υγείας που διοργάνωσαν από κοινού το παράρτημα ΝΗΦΙΜ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Με επικεφαλής τον διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, δρ Γεράσιμο Βλασσόπουλο, η ομάδα των γιατρών μίλησε για τεχνικές πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης αλλά και σύγχρονης θεραπείας κοινών παθήσεων που μπορεί να πλήξουν το ουροποιητικό και το γεννητικό σε όλες τις ηλικίες.

Συγκεκριμένα: η δρ Κωνσταντίνα Μπακαλιάνου, ανέλυσε τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του ενδομητρίου, ο δρ Μιχάλης Λιτός, αντίστοιχα, την αποκατάσταση πρόπτωσης μήτρας και γυναικείας ακράτειας ούρων, ο δρ Γιώργος Καλλίνικας τη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και ο δρ Διομήδης Κοζυράκης τη λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος ενώ στο τέλος το κοινό είχε την ευκαιρία να υποβάλλει τις δικές του ερωτήσεις.

«Εάν ο Έλληνας πιο παλιά δεν είχε μέσα του την κουλτούρα της πρόληψης, πλέον, με όλα αυτά που περάσαμε στην πανδημία, πρέπει να έχει καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να προστατεύεται για να μην νοσήσει, παρά να αγωνίζεται σε επόμενο χρόνο για να αντιμετωπίσει την όποια ασθένεια» ανέφερε στο άνοιγμα της εκδήλωσης η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου, μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου. «Εμείς, στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής πολύ πριν την πανδημία είχαμε φροντίσει και συνεχίζουμε να φροντίζουμε – καθώς η Δημόσια Υγεία είναι στην απόλυτη προτεραιότητα της ατζέντας μας – για την σωστή, ψύχραιμη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών μας, μέσα από την οποία προωθείται η προαγωγή και η πρόληψη», συμπλήρωσε.

«Η Αντικαρκινική, ως οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών, έχει χρέος να στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας αφενός στο κομμάτι της πρόληψης, αφετέρου στην υποστήριξη των ατόμων που νοσούν. Είστε πολύ τυχεροί, γιατί στην περιοχή σας υπάρχει ένα πολύ δραστήριο τμήμα της Εταιρείας με επικεφαλής τη Βέτα Γεωργιάδου, το οποίο, σε συνεργασία με το Δήμο, προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Για το πώς συνεργάζονται οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης, Περιφέρεια και δήμοι, για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών μίλησαν οι δύο αντιπεριφερειάρχες που έδωσαν το παρών στη δράση, η Λουκία Κεφαλογιάννη και ο Γιάννης Κεχρής. Αμφότεροι τόνισαν, με τη σειρά τους, τη σημασία της πρόληψης, μίλησαν για το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου που υλοποιεί η Περιφέρεια και υπογράμμισαν την στενή συνεργασία που έχουν με το Δήμο Ηρακλείου Αττικής για την προαγωγή δράσεων για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας.

Η βραδιά έκλεισε μουσικά με τη χορωδία των μελών του ΚΑΠΗ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο στεγάζεται στο Ηράκλειο Αττικής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρέθυμνο: Υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στο ιστορικό κέντρο του οικισμού Ατσιποπούλου

Τη σύμβαση κατασκευής της υπογειοποίησης του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στο ιστορικό κέντρο του οικισμού…

Ρεπορτάζ 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εταίροι από 44 ευρωπαϊκές χώρες στη Σητεία στα πλαίσια του Region 4Climate

Εκπροσώπους από 44 χώρες της Ευρώπης, υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμος Σητείας, ως εταίρος του ευρωπαϊκού…

Ρεπορτάζ 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σητεία: Σε πλήρη λειτουργία το σύστημα τηλεμετρικών σταθμών προειδοποίησης πλημμυρικών φαινομένων

Στη διάθεση του δημότη, σε πλήρη λειτουργία πλέον, είναι το σύστημα παρακολούθησης των τριών σταθμών…