Άρθρο Localit 28 Μαρτίου, 2023

Ηράκλειο Αττικής: Κέντρο Ημέρας για άτομα με άνοια στο Δήμο

Ένα πρότυπο Κέντρο Ημέρας, το οποίο θα εξυπηρετεί τα άτομα που νοσούν από άνοια και τους φροντιστές τους, εγκαινιάστηκε στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Το Κέντρο αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας σε σύμπραξη με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και τον Δήμο της πόλης και ως στόχο έχει την υποστήριξη των ασθενών μέσα από προγράμματα νοητικής ενδυνάμωσης, ανάπτυξης δεξιοτήτων και διευκόλυνσης των δυνατοτήτων επικοινωνίας τους.

Παράλληλα με το Κέντρο, το οποίο εδρεύει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Ελ. Βενιζέλου 232), σε λειτουργία μπαίνει και ανάλογη Κινητή Μονάδα που θα προσφέρει υπηρεσίες κατ’ οίκον σε ασθενείς που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Τα εγκαίνια του, πραγματοποιήθηκαν από την υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη, τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο, και την πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, δρ Παρασκευή Σακκά, παρουσία  στελεχών του Δήμου, εκπροσώπων της πολιτείας,  πολιτών και των εργαζομένων του Κέντρου Ημέρας που, πλέον, είναι στη διάθεση των ασθενών και των φροντιστών τους, όχι μόνο από την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς η δομή του Ηρακλείου είναι η μοναδική στα βόρεια προάστια.

«Στη χώρα μας 160.000 άτομα νοσούν από άνοια και άλλα 280.000 άτομα έχουν ήπια νοητική διαταραχή, που αποτελεί τον προθάλαμο της άνοιας. Αν υπολογίσουμε ότι για κάθε ασθενή επηρεάζεται η ζωή δύο έως τριών μελών της οικογένειας ως φροντιστές τους, η πάθηση αφορά σε 1 εκατ. Έλληνες. Σήμερα για να υποστηρίξουμε τους ασθενείς και τους φροντιστές τους εγκαινιάζουμε ένα Κέντρο Ημέρας και μία Κινητή Μονάδα για την άνοια στο Ηράκλειο Αττικής, που λειτουργεί δωρεάν για όλους τους πολίτες», τόνισε στον χαιρετισμό της η υφυπουργός.

«Είναι χαρά και τιμή για το Δήμο μας να φιλοξενεί το πρώτο Κέντρο Ημέρας για την άνοια στην ευρύτερη περιοχή. Θέλουμε το Ηράκλειο πάντα να πρωτοπορεί, πόσο μάλλον όταν αφορά υπηρεσίες με κοινωνικό πρόσημο, με κατεύθυνση την Υγεία και την βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας», υπογράμμισε στο δικό του μήνυμα ο Νίκος Μπάμπαλος.

Η νέα δομή ιδρύεται μετά από διαγωνισμό, σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer Αθηνών, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού Δήμου Παύλου Μελά στο Πάρκο Τζένη Καρέζη

Το 4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας στην Ηγουμενίτσα

Νέα δράση αξιολόγησης «Σχολικής Ετοιμότητας» για παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄Δημοτικού το επόμενο…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη- Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Νοιαζόμαστε, συζητάμε, αναλαμβάνουμε δράση!

Θεωρητικοί προβληματισμοί και πρακτικές δράσεις συνδυάζονται στην εκδήλωση που ετοιμάζουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα…