Άρθρο Localit 09 Δεκεμβρίου, 2021

Ηράκλειο Αττικής: Δημιουργική απασχόληση των ηλικιωμένων μέσω των δημοτικών ΚΑΠΗ

Περαιτέρω τρόπους για τη δημιουργική απασχόληση των μελών των δημοτικών ΚΑΠΗ συζήτησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και οι υπεύθυνοι των αρμόδιων δομών του Δήμου,  με γνώμονα και μέριμνα για την προστασία της υγείας των ηλικιωμένων.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, τα άμεσα σχέδια που εξετάζονται είναι η επαναφορά των καλλιτεχνικών μαθημάτων με ολιγομελή τμήματα και οι διαδικτυακές δραστηριότητες, μιας και αρκετά μέλη των ΚΑΠΗ έχουν παρακολουθήσει και ολοκληρώσει τα σεμινάρια που τους προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πάνω στη χρήση των «έξυπνων» συσκευών.

Υπενθυμίζει ωστόσο ότι,  τα ΚΑΠΗ του Δήμου είναι ανοικτά για τα μέλη τους μόνο στο κομμάτι που αφορά την παροχή υπηρεσιών όπως ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση, θεραπείες κτλ και όχι για την παραδοσιακή ψυχαγωγία, τις εκδρομές, τις εκδηλώσεις κοκ.

Προσθέτει πάντως, πως  το προσωπικό των ΚΑΠΗ είναι διαθέσιμο διαρκώς για κατ’ οίκον φροντίδα, εάν κάποιος από τα μέλη χρειαστεί βοήθεια στην καθημερινότητά του.

«Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας, ειδικά των ηλικιωμένων που είναι και πιο ευάλωτοι απέναντι στον ιό. Πρέπει όμως να βρούμε και τρόπους να προφυλάξουμε και την ψυχική τους υγεία καθώς, έχουμε διαπιστώσει, ότι η στέρηση έστω και της παρέας που έκαναν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας καθημερινά στα ΚΑΠΗ έχει επιβαρύνει σημαντικά την ψυχολογία τους. Με τα ΚΑΠΗ να παραμένουν εκτός λειτουργίας για μεγάλο, πλέον, διάστημα πρέπει να σκεφτούμε εναλλακτικούς τρόπους για να τους κρατήσουμε ζωηρούς, να τους δώσουμε μια μορφή απασχόλησης. Με το άξιο προσωπικό μας και τη διοίκηση του ΟΠΑΚΜ θα βρούμε τις λύσεις», το μήνυμα του δημάρχου.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη

Το 2ο Vyronas Street Art Festival του Δήμου Βύρωνα, έρχεται το επόμενο  Σαββατοκύριακο 28 &…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το τρένο για το δρομολόγιο: «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη! Οδηγός ο αριθμός 100! » ξεκινά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9-11 ετών να επιβιβαστούν στο τρένο για το…