Άρθρο Localit 15 Μαρτίου, 2024

Ηράκλειο: Ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου του ΕΣΔΑΚ ο δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός

Στην έδρα του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης βρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου και νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλέξης Καλοκαιρινός, για την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο Πρόεδρο Ζαχαρία Καλογεράκη.

Υποδεχόμενος τον Αλέξη Καλοκαιρινό ο Ζαχαρίας Καλογεράκης, έκανε αναφορά στα πεπραγμένα του Συνδέσμου, στην πορεία υλοποίησης των έργων, τον σχεδιασμό και τους στόχους του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Κρήτης – ΠΕ.Σ.Δ.Α.Κ., καθώς και στον επαγγελματισμό των στελεχών του Συνδέσμου που υποστηρίζουν αποτελεσματικά όλες τις δράσεις.

Ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, αναφέρθηκε στην αναλυτική ενημέρωση που έχει προηγηθεί και στην γενικότερη φιλοσοφία αποκέντρωσης του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. που ξεκίνησε από την απερχόμενη Διοίκηση, επισημαίνοντας ότι είναι ένα στοιχείο που σκοπεύει να συνεχίσει και ο ίδιος. Τόνισε επίσης ότι: «Υπάρχει κάτι πολύτιμο στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ.. Αυτή η αποτελεσματικότητα, η τεχνογνωσία, το υψηλό επίπεδο των στελεχών, το οποίο πρέπει να το διαφυλάξουμε και αν γίνεται να το διευρύνουμε. Οι προκλήσεις είναι πολλές και σε προσωπικό επίπεδο, μου αρέσει πολύ αυτό το αντικείμενο. Είναι από τα πιο κεντρικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο στόχος των κυκλικών πόλεων με τα μηδενικά απόβλητα. Έχουμε λοιπόν ένα πολύ σημαντικό αντικείμενο και θα ήθελα άμεσα να ξεκινήσουμε να βλέπουμε συγκεκριμένα ζητήματα, να προτεραιοποιούμε και να σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα».

Αμέσως μετά την παράδοση – παραλαβή, ακολούθησε σύσκεψη εργασίας του Προέδρου του Συνδέσμου, Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με την συμμετοχή όλων των υπηρεσιακών στελεχών του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., για όλα τα τρέχοντα θέματα του Συνδέσμου και το πρόγραμμα δράσης των επόμενων ημερών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Κανένα ελαφρυντικό στους ενόχους για την τραγωδία

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στους δέκα ενόχους για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Σοσιαλδημοκρατία –InSocial για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής

«Ναι στην Ανάπτυξη – Όχι στην υποβάθμιση και αλλοίωση του παράκτιου τοπίου». Αυτό ήταν το…