Άρθρο Localit 11 Μαρτίου, 2024

Ηράκλειο: 1,5 εκ. ευρώ στον Δήμο για τα σχολικά κτήρια

Με 1.500.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Ηρακλείου από το υπουργείο Εσωτερικών, για την κάλυψη του κόστους απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης ζημιών, σε σχολικά κτήρια.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου, την εν λόγω  χρηματοδότηση είχε διεκδικήσει ο δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός, κατά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, εξηγώντας την αναγκαιότητα και καταθέτοντας έναν πλήρη φάκελο τεκμηρίωσης.

Πρόκειται, προσθέτει,  για διάφορες εργασίες σε σχολικά κτήρια του Δήμου Ηρακλείου για την αποκατάσταση ζημιών που προέκυψαν την τελευταία 2ετία, οι οποίες θα αναβαθμίσουν και θα βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

«Η εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για την πραγματοποίηση έργων και παρεμβάσεων χωρίς να επιβαρύνεται το δημοτικό ταμείο, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά δεν είναι και αδύνατη. Απαιτείται κατάλληλη προετοιμασία και μεθοδική δουλειά από την πλευρά μας, καθώς και συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση. Βασικός στόχος της Δημοτικής μας Αρχής, είναι να αναπτύξει αυτές τις συνέργειες και να πορευτεί διεκδικώντας αυτά που δικαιούται ο 4ος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας. Αυτά που δικαιούται ο Δήμος Ηρακλείου», δήλωσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, απευθύνοντας ευχαριστίες τον Θ. Λιβάνιο, για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου.

Τέλος,  ο Δήμος Ηρακλείου σημειώνει ότι, είναι η πρώτη χρηματοδότηση που λαμβάνει από το σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ κατά το παρελθόν, αυτά τα έργα πραγματοποιούνταν με ίδιους πόρους του Δήμου. Προσθέτει επίσης ότι ο κ. Καλοκαιρινός είχε θέσει το εν λόγω ζήτημα στον κ. Λιβάνιο από τον Νοέμβριο του 2023, ενώ με την ανάληψη των καθηκόντων του κατέθεσε τον σχετικό φάκελο, επιτυγχάνοντας τη χρηματοδότηση των εργασιών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χ.Δούκας: «Οι δημοτικές αρχές πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν»

«Στην Ευρώπη των πόλεων και των περιφερειών, την οποία επιθυμούμε, πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ειδική Πολεοδομική Μελέτη για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας

Σύμβαση για την εκπόνηση της Μελέτης «Ειδική Πολεοδομική Μελέτη για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας»,…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Έξυπνα» παγκάκια στον Δήμο Κατερίνης

Δώδεκα έξυπνα παγκάκια εγκαθίστανται σε σημεία της πόλης, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης.…