Άρθρο Localit 07 Ιουλίου, 2017

ΗΠΑ: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ντε Μπλάζιο θα συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά της G20 στο Αμβούργο

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, σφοδρός επικριτής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναχώρησε χθες Πέμπτη για το Αμβούργο με σκοπό να συμμετάσχει σε μια διαδήλωση στο περιθώριο της συνόδου της G20 το Σάββατο.

Ο Δημοκρατικός δήμαρχος, ένας από τους πιο σφοδρούς πολέμιους των πολιτικών του Τραμπ σε ό,τι αφορά το κλίμα και το μεταναστευτικό, ανακοίνωσε ο ίδιος την αναχώρησή του, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το πρόγραμμά του.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται μόνο ότι «θα συμμετάσχω σε πολλές εκδηλώσεις γύρω από τη G20, περιλαμβανομένης της διαδήλωσης “Hamburg zeigt Haltung” (το Αμβούργο παίρνει θέση) το Σάββατο».

Η διαδήλωση αυτή, που πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία προσωπικοτήτων του Αμβούργου έχει σκοπό την υπεράσπιση της ισότητας των δύο φύλων, της ελευθερίας του Τύπου, την προάσπιση της ανεκτικότητας και την καταγγελία του εθνικισμού.

Αντίθετα με ό,τι συνηθίζει, ο ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε το ταξίδι του την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται να βρίσκεται πίσω στη Νέα Υόρκη ήδη από την Κυριακή το βράδυ.

ΑΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…