Άρθρο Localit 07 Ιουλίου, 2017

ΗΠΑ: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ντε Μπλάζιο θα συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά της G20 στο Αμβούργο

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, σφοδρός επικριτής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναχώρησε χθες Πέμπτη για το Αμβούργο με σκοπό να συμμετάσχει σε μια διαδήλωση στο περιθώριο της συνόδου της G20 το Σάββατο.

Ο Δημοκρατικός δήμαρχος, ένας από τους πιο σφοδρούς πολέμιους των πολιτικών του Τραμπ σε ό,τι αφορά το κλίμα και το μεταναστευτικό, ανακοίνωσε ο ίδιος την αναχώρησή του, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για το πρόγραμμά του.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται μόνο ότι «θα συμμετάσχω σε πολλές εκδηλώσεις γύρω από τη G20, περιλαμβανομένης της διαδήλωσης “Hamburg zeigt Haltung” (το Αμβούργο παίρνει θέση) το Σάββατο».

Η διαδήλωση αυτή, που πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία προσωπικοτήτων του Αμβούργου έχει σκοπό την υπεράσπιση της ισότητας των δύο φύλων, της ελευθερίας του Τύπου, την προάσπιση της ανεκτικότητας και την καταγγελία του εθνικισμού.

Αντίθετα με ό,τι συνηθίζει, ο ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε το ταξίδι του την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται να βρίσκεται πίσω στη Νέα Υόρκη ήδη από την Κυριακή το βράδυ.

ΑΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Εκτός Συνόρων 18 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ήρθη η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη

Η ηρεμία επέστρεψε χθες, Τρίτη, στο Λος Άντζελες, όπου η δήμαρχος Κάρεν Μπας αποφάσισε να…