Άρθρο Localit 06 Οκτωβρίου, 2016

ΗΠΑ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Ομπάμα στη Φλόριντα, εν αναμονή του τυφώνα Μάθιου

ΟμπάμαΟ Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Πολιτεία της Φλόριντας, η οποία εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να πληγεί από τον τυφώνα Μάθιου, που άφησε πίσω περισσότερους από 100 νεκρούς στο πέρασμά του από την Αϊτή, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Κούβα.

Με την απόφαση του προέδρου θα αποδεσμευτούν άμεσα ομοσπονδιακά μέσα για να παρασχεθεί βοήθεια στις τοπικές αρχές ενώ οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας (DHS) και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών (Fema) θα αναλάβουν τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μάθιου, που αναβαθμίστηκε σε τροπικό κυκλώνα κατηγορίας 4 (στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον), κινείται προς τα βόρεια και συνοδεύεται από καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους ταχύτητας 220 χιλιομέτρων την ώρα. Αναμένεται να πλήξει τη Φλόριντα αργά το βράδυ και να συνεχίσει την πορεία του κατά μήκος των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ, μέχρι τη Νότια Καρολίνα.

Οι αρχές έχουν καλέσει περισσότερους από 2 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στα παράλια για να είναι ασφαλείς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…