Άρθρο Localit 06 Οκτωβρίου, 2016

ΗΠΑ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Ομπάμα στη Φλόριντα, εν αναμονή του τυφώνα Μάθιου

ΟμπάμαΟ Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Πολιτεία της Φλόριντας, η οποία εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να πληγεί από τον τυφώνα Μάθιου, που άφησε πίσω περισσότερους από 100 νεκρούς στο πέρασμά του από την Αϊτή, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Κούβα.

Με την απόφαση του προέδρου θα αποδεσμευτούν άμεσα ομοσπονδιακά μέσα για να παρασχεθεί βοήθεια στις τοπικές αρχές ενώ οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας (DHS) και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών (Fema) θα αναλάβουν τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μάθιου, που αναβαθμίστηκε σε τροπικό κυκλώνα κατηγορίας 4 (στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον), κινείται προς τα βόρεια και συνοδεύεται από καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους ταχύτητας 220 χιλιομέτρων την ώρα. Αναμένεται να πλήξει τη Φλόριντα αργά το βράδυ και να συνεχίσει την πορεία του κατά μήκος των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ, μέχρι τη Νότια Καρολίνα.

Οι αρχές έχουν καλέσει περισσότερους από 2 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στα παράλια για να είναι ασφαλείς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες: Στο επίκεντρο η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τα σχέδια ανάπτυξης

Τους 13 περιφερειάρχες της χώρας υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των…

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναδρομικές αυξήσεις για 40.000 δημόσιους υπαλλήλους με προσωπική διαφορά από τον Ιούνιο

Αναδρομικές αυξήσεις στους μισθούς τους θα δουν από τον Ιούνιο 40.000 δημόσιο υπάλληλοι που διατηρούν…

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προστασία των ιδιοκτησιών που επί 40 χρόνια βρίσκονταν εντός των ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων, ζητά το Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Τάσσεται ομόφωνα κατά του ΠΔ και καταθέτει πρόταση κοινωνικά δίκαιη, στη βάση της ανάγκης προστασίας…