Άρθρο Localit 14 Μαΐου, 2021

Ιωάννινα: Σύσκεψη για τα έργα του Πάρκου Πολιτισμού στο Κάστρο

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία των μελετών για τα έργα στην Βορειοανατολική Ακρόπολη του Κάστρου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος Έργων Γιώργος Αρλέτος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βαρβάρα Παπαδοπούλου, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και της Εφορείας καθώς και οι μελετητές.

Οι συγκεκριμένες μελέτες αφορούν σε έργα της Βορειοανατολικής Ακρόπολης που ολοκληρώνουν το Πάρκο Πολιτισμού.

Σκοπός είναι να ολοκληρωθούν τάχιστα ώστε να υποβληθούν προς χρηματοδότηση τα απαιτούμενα έργα.

Η μετατροπή του Κάστρου σε ένα ανοιχτό Πάρκο Πολιτισμού είναι προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή ενώ είναι εξαιρετικά σημαντική για την επίτευξη του στόχου αυτού η συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι από την Εφορεία Αρχαιοτήτων είναι σε εξέλιξη η αναστήλωση των Οθωμανικών Λουτρών ενώ από το Δήμο έχει δημοπρατηθεί και βρίσκεται στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου το έργο «διαμόρφωση πλατείας Γλυκήδων, οδών ιστορικού Προκοπίου, Γλυκήδων και Σουγδουρή».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…