Άρθρο Localit 01 Φεβρουαρίου, 2024

Ιωάννινα: Έλεγχοι για ηλεκτρονική σήμανση στα δεσποζόμενα ζώα από τη Δημοτική Αστυνομία

Σε ελέγχους για την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των στοιχείων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, προχωρά η Δημοτική Αστυνομία Ιωαννίνων. Τους ελεγχους είχε προαναγγείλει, σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Πέτρος Παλάσχας.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν από το κέντρο της πόλης και την παραλίμνιο περιοχή, εντοπίζοντας τρεις παραβάσεις. Στόχος είναι όπως αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του να  συνεχιστούν και να επεκταθούν σε γειτονιές των Ιωαννίνων και κοινότητες του Δήμου, με τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία και αυτή με δικά της κλιμάκια ελέγχει το τελευταίο διάστημα, αν τηρείται η νομοθεσία.

«Η διαχείριση των αδέσποτων αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων και ήδη έχουν ληφθεί πρωτοβουλίες για την άμβλυνση του προβλήματος» σημειώνει ο Δήμος και προσθέτει : Ωστόσο, ευθύνες υπάρχουν και στους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων αφού η ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των στοιχείων, είναι υποχρεωτική για τα ζώα τους, όπως ορίζεται στην κείμενη νομοθεσία».

Στην βάση αυτή ο δήμος Ιωαννιτών καλεί τους δημότες που έχουν στην ιδιοκτησία τους δεσποζόμενα ζώα να τηρούν απαρέγκλιτα τα όσα ορίζει ο νόμος τόσο για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων, όσο και για να συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του οξυμένου προβλήματος των αδέσποτων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μια ακόμη γειτονιά του Αγρινίου άλλαξε όψη μετά από έργα ανάπλασης

Με την ανάπλαση της Ναυπάκτου ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του σημαντικού έργου της «Ανάπλασης της οδού…

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρεμβάσεις πυροπροστασίας σε όλο τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Οι παρεμβάσεις πυροπροστασίας που θα γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στα…

Ρεπορτάζ 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 «Γεύσεις Αμβρακικού» στην Αμφιλοχία

Γαστρονομική εκδήλωση με τίτλο «Γεύσεις Αμβρακικού», διοργανώνει αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της…