Άρθρο Localit 30 Νοεμβρίου, 2017

Ινδονησία-Ηφαίστειο: Χιλιάδες τουρίστες εγκαταλείπουν το Μπαλί

Χιλιάδες τουρίστες εγκατέλειψαν σήμερα το Μπαλί, την επομένη της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου της Ντενπάσαρ που είχε κλείσει για τρεις ημέρες λόγω της τέφρας που εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα από ένα ηφαίστειο στο νησί αυτό της Ινδονησίας.

Το επίπεδο συναγερμού στο όρος Αγκούνγκ παραμένει στη μέγιστη κλίμακα, όμως μια αλλαγή στην κατεύθυνση του ανέμου επέτρεψε στις αρχές του διεθνούς αεροδρομίου του νησιού να επιτρέψουν την επαναλειτουργία του χθες το απόγευμα.

Περίπου 120.000 ταξιδιώτες είχαν εγκλωβιστεί από τη Δευτέρα στο νησί με τις παραδεισένιες παραλίες που προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας του όρους Αγκούνγκ η οποία οδήγησε επίσης στην απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων κατοίκων που ζουν πέριξ του ηφαιστείου.

«Μετά την επαναλειτουργία του αεροδρομίου, επαναλήφθηκαν οι πτήσεις και η κατάσταση επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα» δήλωσε εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου, ο Ισραουάντι, που δεν έχει επίθετο όπως και πολλοί Ινδονήσιοι.

Περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι αναχώρησαν από το αεροδρόμιο της Ντενπάσαρ, διευκρίνισαν οι τοπικές αρχές.

Αντίθετα, το διεθνές αεροδρόμιο Λόμποκ, ενός γειτονικού νησιού, έκλεισε και πάλι σήμερα λόγω της τέφρας του ηφαιστείου που κατευθυνόταν προς τα εκεί. Η ηφαιστειακή τέφρα είναι επικίνδυνη για τους κινητήρες των αεροπλάνων.

Φθάνοντας σε ύψος λίγο πάνω από τα 3.000 μέτρα και σε απόσταση περίπου 75 χιλιομέτρων από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς Κούτα και Σεμινγιάκ, το ηφαίστειο εκλύει πυκνό γκρίζο καπνό που προκαλεί φόβους για έκρηξη ανά πάσα στιγμή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…