Άρθρο Localit 26 Αυγούστου, 2018

Ινδία: Τουλάχιστον 445 οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Κεράλα

Ο απολογισμός των πλημμυρών στο κρατίδιο Κεράλα, στη νότια Ινδία, έφθασε σήμερα τους 445 νεκρούς σύμφωνα με τις αρχές, μετά τον εντοπισμό άλλων 28 σορών.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να διαμένουν σε προσωρινούς καταυλισμούς και 15 άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από έναν ιδιαίτερα βίαιο μουσώνα σε αυτή την τροπική περιοχή που είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου.

Η κατάσταση βελτιώθηκε σαφώς την εβδομάδα που πέρασε με την εξασθένιση των βροχών και μόνο ορισμένες περιοχές παραμένουν πλημμυρισμένες. Όμως η μείωση των βροχών αποκάλυψε το μέγεθος των καταστροφών που εκτιμώνται σε περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Κεράλα, Πιναραγί Βιτζαγιάν, ανακοίνωσε σε ένα τουίτ ότι περισσότερα από 130.000 σπίτια τα οποία επλήγησαν από τις πλημμύρες έχουν καθαριστεί, δηλ. το ένα τρίτο των κατοικιών που επλήγησαν συνολικά.

Οι αρχές εργάζονται επίσης για την αποκατάσταση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων εβδομάδων κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερα από 10.000 χλμ. δρόμων στην Κεράλα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Εκτός Συνόρων 09 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας τίμησε την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων»

Την Παιδική-Νεανική Χορωδία «Άγ. Σπυρίδων» τίμησε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αναγνωρίζοντας τη…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…