Άρθρο Localit 17 Ιουνίου, 2024

Ημερίδα για τη Γεωθερμική Ενέργεια στη Λέσβο

Ημερίδα με θέμα «Γεωθερμική Ενέργεια: Μια Ελπιδοφόρα, Ανανεώσιμη Ενέργεια για τη Λέσβο», διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουνίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Αντιπεριφέρεια Καινοτομίας, Βιομηχανίας, Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Αποδήμου Ελληνισμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου, από τις 9:30 έως τις 14:15.

Στόχος της ημερίδας, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, των επιχειρηματιών και των τοπικών φορέων σχετικά με τις δυνατότητες και τα οφέλη της γεωθερμικής ενέργειας. Η Λέσβος, με τα σημαντικά γεωθερμικά της πεδία, όπως αυτά του Πολιχνίτου και του Λισβορίου, διαθέτει σημαντικές προοπτικές για την αξιοποίηση αυτής της ανανεώσιμης πηγής ενέργειας.

Στο πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνονται ομιλίες από ειδικούς στον τομέα της γεωθερμίας, παρουσιάσεις επιτυχημένων παραδειγμάτων αξιοποίησης γεωθερμικών πηγών από άλλες περιοχές, καθώς και συζητήσεις σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της γεωθερμίας στη Λέσβο. Επίσης, θα υπάρξει έκθεση με ενημερωτικό υλικό και παρουσιάσεις από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γεωθερμικής ενέργειας.

Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,» ως οργανωτής της εκδήλωσης, αναγνωρίζει την ανάγκη για προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ενεργειακής αυτονομίας της περιοχής μας. Η γεωθερμική ενέργεια, με τα πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη της, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παραστούν στην ημερίδα και να συμμετάσχουν στη συζήτηση για το μέλλον της γεωθερμικής ενέργειας στη Λέσβο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά απαιτείται προεγγραφή λόγω περιορισμένων θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ή να επικοινωνήσετε με τα γραφεία μας στο 22713 50566.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 24

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΕΝΠΕ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των περιφερειών

Δημήτρης Παπαστεργίου: «Με το Perifereies.gov.gr γίνεται πράξη το όραμα για μια Ελλάδα ψηφιακά αποτελεσματική, όπου…

Ρεπορτάζ 21 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ένοχοι για την τραγωδία του Γεροποτάμου πρώην δήμαρχος και αντιδήμαρχος

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ο πρώην δήμαρχος Φαιστού και η αρμόδια τότε…

Μη κατηγοριοποιημένο 20 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Έδεσσας με το ΕΜΠ για την Έδεσσα του 21ου αιώνα

Το «Στρατηγικό Σχέδιο της Έδεσσας του 21ου αιώνα» παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου…