Άρθρο Localit 05 Απριλίου, 2022

Ίλιον: Πρωτοποριακό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης από τον Δήμο και το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης θέτουν σε εφαρμογή ο Δήμος Ιλίου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Π.Α.Δ.Α.) και το Ερευνητικό Εργαστήριο Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης που στοχεύει στην ανακούφιση ασθενών με σπονδυλικό πόνο (αυχεναλγία και οσφυαλγία).

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί δωρεάν σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 – 70 ετών με ατομικές συνεδρίες, ύστερα από φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση των ενδιαφερομένων από το Εργαστήριο Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου.

Υπεύθυνοι φυσικοθεραπευτές είναι ο Φυσικοθεραπευτής, MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ – Ερευνητής (υπότροφος ΕΛΚΕ – ΠΑΔΑ), Μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Χαράλαμπος Σκορδής (αυχεναλγία) και ο Φυσικοθεραπευτής, MSc, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Σπυρίδων Σωτηρόπουλος (οσφυαλγία). Τη συνολική επιμέλεια της δράσης έχει ο Καθηγητής Φυσικοθεραπείας Γεώργιος Γεωργούδης και Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του ΠΑΔΑ, ενώ υπεύθυνος συντονιστής της συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ιλίου και ΠΑΔΑ είναι ο Φώτης Μαρκόπουλος.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη την παρακάτω σχετική αίτηση: https://www.ilion.gr/programma_fysikotherapeias-aitisi/ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: flabropoulou@ilion.gr (Υπάλληλος: Ευφροσύνη Λαμπροπούλου τηλ. 213 2030045, Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00 – 15:00).

«Το πρόγραμμα που τίθεται σε εφαρμογή, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας του Π.Α.Δ.Α., είναι πράγματι καινοτόμο και μοναδικό, έχοντας ως στόχο την τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Είμαι υπερήφανος που το ξεκίνημα αυτού του προηγμένου προγράμματος γίνεται από τον Δήμο Ιλίου, καθώς αξιολογήθηκαν το κοινωνικό του προφίλ, ο βαθμός αξιοποίησης αλλά και οι δυνατότητες της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και τα μέλη του Ερευνητικού Εργαστηρίου για την αφοσίωση στο έργο τους και τη δυνατότητα που δίνουν σε ασθενείς να ανακτήσουν την δύναμη και να βελτιώσουν την υγεία τους»δήλωσε ο δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα:

Εργαστήριο Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας – ΕΜΦ Π.Α.Δ.Α. https://physiolab.uniwa.gr/

Γραμματεία Εργαστηρίου: Κωστούλα Καραπάνου, τηλ. 210 5387487 (Δευτέρα – Παρασκευή)

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…