Άρθρο Localit 21 Μαΐου, 2024

Ηλεκτρονική Διαβούλευση για την εκπόνηση του Σ.Α.Π. του Δήμου Ωραιοκάστρου

Πρόσκληση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) απευθύνει προς τους πολίτες, ο Δήμος Ωραιοκάστρου.

Όπως ενημερώνει, ξεκίνησε τις διαδικασίες εκπόνησης του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας στην περιοχή αρμοδιότητάς του, για την εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών στον κοινόχρηστο χώρο για την ασφαλή, άνετη και απρόσκοπτη πεζή μετακίνηση όλων.

Η εκπόνηση του Σ.Α.Π. εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2022 του Πράσινου Ταμείου.

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) έχει ως στόχο την ανάδειξη προσβάσιμων διαδρομών μετακίνησης πεζή προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις (πάρκα, πλατείες, δημόσιες υπηρεσίες, αθλητικοί χώροι, σχολεία κ.λπ.), ώστε να σχηματίζεται μία “Προσβάσιμη Αλυσίδα” σε κάθε οικισμό μελέτης του Σ.Α.Π.. Η “Προσβάσιμη Αλυσίδα” περιλαμβάνει παρεμβάσεις με στόχο να διασφαλίζονται η αυτονομία, η άνεση και ασφάλεια κίνησης των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων, χωρίς ασυνέχειες.

Στις προσβάσιμες διαδρομές οι υποδομές πεζών τηρούν τις κείμενες κατασκευαστικές προδιαγραφές (ελάχιστο πλάτος κίνησης πεζών χωρίς εμπόδια ίσο με 1.50 μέτρο, ύπαρξη οδηγού τυφλών, ύπαρξη ραμπών ΑμεΑ κ.α.)

Συμπληρώνοντας το παρακάτω ερωτηματολόγιο οι κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στην διεξαγωγή του Σ.Α.Π., καθώς και στις δράσεις που θα ακολουθήσουν το Σχέδιο (π.χ. αρχιτεκτονικές μελέτες εφαρμογής).

Το ερωτηματολόγιο αποτελείται κυρίως από ερωτήσεις που αφορούν τις υποδομές της μετακίνησης πεζή στο Δήμο Ωραιοκάστρου και η συμπλήρωσή του διαρκεί λίγα λεπτά, ενώ περιλαμβάνει και ερωτήσεις ανοικτού τύπου, χωρίς αυτές να είναι υποχρεωτικές, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να σχολιάσει / εμβαθύνει επιπλέον στα ζητήματα που θίγονται.

Σύνδεσμος έρευνας: https://forms.gle/GaUUo38SitiBCQGi6

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βέροια: Αποκαθίστανται οι ζημιές από το μπουρίνι

Τις «πληγές» που προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι στη Βέροια αποκαθιστούν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Αμφιλοχίας

Τη δυνατότητα ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων και λευκών ειδών που δεν χρησιμοποιούνται, έχουν πλέον οι κάτοικοι…

Ρεπορτάζ 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δενδροφύτευση σε σχολεία του Πειραιά

Στη φύτευση 150 δένδρων σε σχολεία του Πειραιά προχώρησε ο Δήμος της πόλης, συμμετέχοντας στη…