Άρθρο Localit 03 Ιανουαρίου, 2018

Ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη

Το αίτημα για  ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας και την εγκατάστασή τους στην Αλεξανδρούπολης  διατύπωσε με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευ. Λαμπάκης, ζητώντας την παρέμβασή του για να προχωρήσει η προσπάθεια που αν και ξεκίνησε το 2000, τελικά αδρανοποιήθηκε.

Ο κ. Λαμπάκης στην επιστολή του αναφέρει ότι το αίτημα βρίσκει σύμφωνο και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, ο οποίος αντιλήφθηκε  την κρισιμότητα του εγχειρήματος και συμφώνησε ότι η Λιμενική Ακαδημία πρέπει να ιδρυθεί και να εγκατασταθεί στην Αλεξανδρούπολη».

«Η εθνική θωράκιση και η ασφάλειά μας εδώ στη Θράκη επιβάλλει την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη στέλνοντας μήνυμα σε όποιον επιβουλεύεται την εθνική μας ακεραιότητα, ότι η Θράκη είναι το πιο πολύτιμο κομμάτι της Ελλάδας μας.

Τέλος η ανάπτυξη του λιμανιού μας, ο LNG , οι συνδυασμένες μεταφορές με την ηλεκτροκίνηση και τη σύνδεσή μας με το Μπουργκάς θα αποτελέσουν μαζί με την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας την Ελλάδα του αύριο, χρωματισμένη με το μοναδικό ειρηνικό μοντέλο συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων», τονίζει ο κ. Λαμπάκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
22η ΔΕΒΘ: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του κόσμου του βιβλίου

Από τις 7 έως τις 10 Μαΐου 2026 θα πραγματοποιηθεί η 22η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου…

Ρεπορτάζ 06 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Τήνου: Δομή κοινωνικής κατοικίας για στέγαση δημοσίων λειτουργών

Σημαντική χρηματοδότηση ύψους 2,93 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Τήνου για την επανάχρηση του ακινήτου…

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δελφών: Στο Οικονομικό Φόρουμ η «επόμενη ημέρα» του τουρισμού μέσω DMMOs

Ο Δήμος Δελφών δια του Δημάρχου Παναγιώτη Ταγκαλή συμμετείχε στη συζήτηση για τη διαχείριση των…