Άρθρο Localit 06 Οκτωβρίου, 2021

Ίδρυση Δημοτικών Πλυντηρίων στην Καλαμάτα

Την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικών Πλυντηρίων, στο Δήμο Καλαμάτας, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, μετά από σχετική εισήγηση της δημοτικής Αρχής. Έδρα της κοινωνικής δομής θα είναι ο οικίσκος 10, που βρίσκεται στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο (περιοχή Αγ. Τριάδας), ιδιοκτησίας του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η προνοιακή δομή καλύψει τις εξατομικευμένες ανάγκες των δημοτών που πλήττονται περισσότερο από οικονομικές δυσκολίες και ιδιαίτερα όσων έχουν πρόβλημα πρόσβασης σε βασικές παροχές για την κάλυψη αναγκών ατομικής υγιεινής.

Σκοπός της λειτουργίας των Δημοτικών Πλυντηρίων, είναι να προσφερθεί η δυνατότητα σε άστεγους πολίτες αλλά και σε πολίτες άλλων ευάλωτων ομάδων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και στη βασική φροντίδα της υγιεινής και καθαριότητας και οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον όγκο των υποχρεώσεων της καθημερινότητας (λογαριασμοί ρεύματος και νερού, αδυναμία αγοράς ή επισκευής συσκευής πλυντηρίου κ.λπ.) να έχουν πρόσβαση σε αυτή δωρεάν.

Έτσι θα εξασφαλίσουν την ατομική τους υγιεινή, καθώς ο χώρος θα περιλαμβάνει και ντουζιέρα και την καθαριότητα και το στέγνωμα των ρούχων τους ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…