Άρθρο Localit 13 Μαρτίου, 2017

Η Σκωτία ζητεί νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία πριν από το Brexit

Η Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι θα ζητήσει την επόμενη εβδομάδα την εξουσιοδότηση για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019, μόλις θα έχουν αποσαφηνισθεί οι όροι του διαζυγίου ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς πλησιάζει η στιγμή που η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης.

«Την ερχόμενη εβδομάδα, θα ζητήσω από το κοινοβούλιο της Σκωτίας να μου επιτρέψει να επιδιώξω συμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση για να ξεκινήσει μία διαδικασία που θα επιτρέπει στο κοινοβούλιο της Σκωτίας να νομοθετήσει επί ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία», δήλωσε η Νίκολα Στέρτζον στο Εδιμβούργο.

«Εάν είναι η Σκωτία να έχει μία πραγματική επιλογή, όταν οι όροι του Brexit θα γίνουν γνωστοί, αλλά πριν να είναι πολύ αργά για να επιλέξουμε τη δική μας πορεία, τότε θα πρέπει να προσφερθεί η επιλογή ανάμεσα στο φθινόπωρο του 2018 και την άνοιξη του 2019», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρά το έργο αναβάθμισης της Μαρίνας στην Πάτρα

Η αναβάθμιση της Μαρίνας στην Πάτρα προχωρά με την άφιξη των νέων πλωτών εξεδρών, οι…

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δημιούργησε μια συμβολική γέφυρα τιμής, μνήμης και πολιτισμού με τους Απόδημους…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…