Άρθρο Localit 23 Ιουλίου, 2017

Η Ρώμη απειλείται με διακοπή στην παροχή νερού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν ιδιαίτερα αισθητές τις συνέπειές τους φέτος στην ιταλική πρωτεύουσα: η Ρώμη απειλείται με διακοπή στην παροχή νερού, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός τύπος, από τις 27 Ιουλίου και πέρα, αν δεν βρεθεί μια κάποια λύση, η παροχή νερού στα σπίτια άνω του ενός εκατομμυρίου πολιτών, θα γίνεται μόνον ανά διαστήματα, με διακοπές που μπορεί να φθάσουν και τις οκτώ ώρες την ημέρα.

Κύρια αιτία, η μείωση της στάθμης του νερού της λίμνης του προαστίου Μπρατσιάνο, η οποία περιορίζεται αδιάκοπα εδώ και πολλούς μήνες. Για αυτό τον λόγο, η χρήση του νερού της, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της ιταλικής πρωτεύουσας, προς το παρόν θα πρέπει να σταματήσει.

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ύδρευσης σε νοσοκομεία, για τους πυροσβέστες, αλλά και εμπορικές επιχειρήσεις και στα σπίτια των πολιτών. Αυτό που θα πρέπει να διαπιστωθεί, είναι αν θα μπορέσει να βρεθεί μια λύση, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, με συνεννόηση της περιφέρειας, του δήμου, και της εταιρίας Acea, που έχει την ευθύνη της ηλεκτροδότησης και του δικτύου ύδρευσης και άρδευσης της Ρώμης.

Ο επικεφαλής της Αcea, όμως, Πάολο Σακάνι, εκτιμά ότι «μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μια εναλλακτική οδός, η οποία να μην προβλέπει διακοπές στην παροχή νερού». Η κυβέρνηση Τζεντιλόνι, πάντως, δεσμεύθηκε να δραστηριοποιηθεί και να εργασθεί αδιάκοπα με στόχο την εξεύρεση λύσης, ώστε να περιορισθούν στο ελάχιστο οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…